luni, noiembrie 25, 2013

Chiftelute de legume


Vine vremea supei de pui; nu spun asta doar pentru cei raciti, prinsi in offside de vremea rea. Buna nu doar in lupta cu raceala, supa de pui, felul usor de duminica la pranz, poate fi ofertanta in mai multe directii. Nu doar o sursa de legume pentru celebra salata ruseasca, supa de pui ne deschide pofta pentru ceva gustos, rece ori cald, ca aperitiv sau garnitura, si anume chifteluta de legume. Mai mereu pregatim chiftelutele astea langa un sos de iaurt drept gustarica, ori langa un orez simplu si pulpe de pui rumenite in cuptor. Asa ca azi spunem pofta buna la chiftelute simple si delicioase, preparate cam din urmatoarele:

3 morcovi
2 radacini patrunjel
½ telina
2 cartofi
1 ou
2 linguri faina
O mana de patrunjel verde tocat si una de menta proaspata
Sare si piper, dupa gust

1. Morcovii, patrunjelul si telina musai sa vina dintr-o oala de supa de pui ori gaina grasa de casa.
2. Cartofii, suparati, fierb separat, in coaja, apoi vin si ei curatati.
3. Verdeata o tocam marunt.
4. Dam pe razatoarea mare toate legumele, adaugam apoi restul de ingrediente si framantam frumos cu manuta.
5. Frigem in ulei chiftelute formate cu doua linguri, pana devin rumene si frumoase, apoi le scurgem pe un prosop de hartie. Daca suntem binevoitori, adaugam si putin ulei de masline aromat cu rozmarin ori ardei iute in cel pentru prajitul chiftelutelor. Scoatem din frigider un sos bun de iaurt grecesc parfumat cu un catel de usturoi si dam gata o tura buna de chiftelute de legume. Numai bine!

12 comentarii:

  1. Buna ziua, sunt Diaconu Daniel admin site http://www.tinerii-bucatari.com/ cel mai nou portal culinar din domeniu. Asadar as dori sa facem un schimb de bannere daca va intereseaza acest subiect. Detalii mai multe despre dimensiunile disponibile in momentul de fata pe http://www.tinerii-bucatari.com/Pentru-webmasteri. Va rog sa ma anuntati de indata ce doriti o colaborare pe aceasta tema. Va multumesc, o zi buna!




    Cu respect,
    Diaconu Daniel.
    Admin http://www.tinerii-bucatari.com/
    admin@tinerii-bucatari.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa reteta! Îl poți posta pe tiktok și poți Cumpără Like-uri Tiktok pentru videoclipul tău

    RăspundețiȘtergere