De ce mai avem azi pofta? De ceva simplu si rapid, ceva ce banuiesc toti stim sa facem. Reteta asta o pun numai pentru inspiratie, nu ca ne-am lauda cu ea. E ceva ce merge ca aperitiv cand ai musafiri si nu ai alte idei, sau cand pur si simplu ai chef de o gustare cremoasa. Altceva nu am de zis legat de aperitiv, decat ca e preferatul meu :), iar la ouale umplute sau varza de Bruxelles tot sosul asta il folosesc. Merge chiar si pe o salata de cartofi sau ca sos la o fripturica de pui. Pentru pastai verzi de fasole mai pisez un catel mic de usturoi.
Ingrediente:
1 borcanel de ciuperci taiate, stors de zeama
3 linguri bune de maioneza de casa (1 galbenus, 1 lingurita de mustar si ulei cam cat aveti chef si rabdare)
1 smantana mica, nu neaparat din aceea foarte grasa
1 sana mica sau un iaurt
Sare, piper dupa gust
1. Incepem sa facem maioneza, incet si cu rabdare, adaugand ulei putin cate putin.
2. Scurgem bine de tot ciupercutele din conserva.
3. Pregatim sosul alb: maioneza o amestecam usor cu smantana, apoi adaugam si iaurtul sau sana. Saram si piperam, dupa gust.
4. Scufundam si ciupercutele si omogenizam sosul. Deja imi lasa gura apa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu