marți, ianuarie 03, 2012

Lichior de oua

 
Si ce facem cu galbenusurile ramase de la buletele de cas? Lichior de oua, evident! Si inca unul delicios! Ce ne mai trebuie?

Pentru 2 galbenusuri
2 ½ linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 cana lapte
½ cana rom sau vinars

1. Frecam galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana obtinem o crema pufoasa.
2. Punem laptele intr-o cratita si il lasam pe foc, pana se infierbanta.
3. Cand laptele e fierbinte, dar nu fierbe, adaugam crema de galbenus, o dizolvam de tot in lapte, apoi oprim focul.
4. Nu mai ramane decat sa adaugam alcoolul (fie el rom sau vinars), apoi sa ne incalzim sufletul cu un pahar de lichior de oua. Mie imi place lichiorul asta si cald, si rece, asa ca nu apuca prea mult sa stea prin frigider, insa daca faceti o portie mai mare, o puteti pastra fara grija cateva zile la rece. Pe curand!

2 comentarii:

  1. Cautam de ceva vreme o reteta de lichior de oua! Simplu si delicios! O voi incerca !La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Evident astept raspuns! La Multi Ani tie si celor aproape tie!

    RăspundețiȘtergere