luni, ianuarie 09, 2012

Orange Tiramisu

 
Eu sincer nu pot sa aleg intre cele trei cupe de desert, insa daca ar fi sa o fac, e posibil ca as inclina spre acesta. Singurul motiv ar fi timpul perfect de realizare: nu mai e nevoie sa stea jeleul la rece, insa cu toate astea, trebuie sa recunosc ca cea mai buna a fost cupa ramase pe a doua zi, cand crema a dat toate aromele la maximum. Totul s-a patruns asa cum trebuie si mai ales dupa ore bune de stat la frigider tiramisu asta cu arome de portocale a fost demential! Il recomand (cu caldura, totusi :))!

Va trebuie tot pentru 4 portii mari:

150 g piscoturi
2 pliculete ceai de ananas asau cu aroma tropicala
250 ml apa
8 linguri lichior de mandarine
3 linguri zahar
250 g mascarpone
200 ml frisca
2 linguri zahar praf
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta portocale
Coaja rasa de la 1/2 portocala
1 portocala mare

1. Infuzam pliculetele de ceai aromat in apa clocotita. Lasam apoi sa se mai raceasca, apoi il imbunatatim cu 4 linguri de lichior de portocale sau mandarine si vreo 3 linguri de zahar.
2. Lasam crema de mascarpone sa ajunga la temperatura camerei, apoi batem frisca si o incorporam in crema. Adaugam zahar praf, esentele si coaja de portocale razalita fin.
3. Curatam portocala si o feliem.
4. Incepem sa asezam straturile: intr-un castron, imbibam de ceai piscoturile pe rand, apoi asezam primul strat. Urmeaza un strat de crema, inca unul de piscoturi inmuiate, unul de portocale si tot asa, pana le terminam, avand deasupra crema pentru final. Decoram cupele cu portocale si piscoturi crocante, apoi putem da cateva minute desertul la rece. Simplu si delicios, ca sa nu mai zic si rapid!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu