duminică, ianuarie 29, 2012

Salata de oua – partenera ceaiului de iarna

 
Mancarea asta e grozava! Mama o face mai ales iarna, langa un ceai fierbinte, insa cu o mica diferenta. Noi o sa folosim unt, cu toate ca ea foloseste untura, si mai plusam cu un castravete mare murat, in saramura, nu otet, tot de la ea, ca sa fie completa reteta. Pe paine proaspata ori prajita, salata asta de oua e un sandwich grozav si va sfatuiesc sa o incercati, mai ales ca si gustare intr-o dupa-amiaza plicticoasa si rece.

Pe langa 6 oua fierte tari va mai trebuie:

3 linguri unt moale, la temperatura camerei
1 lingurita sare
1 praf de piper
½ ceapa rosie
1 castravete murat

1. Fierbeti bine ouale si decojiti-le, apoi dati-le pe razatoarea mare.
2. Frecati bine untul, sa se inmoaie, apoi adaugati ouale razalite.
3. Tocati marunt jumatatea de ceapa si castravetele murat, adaugati-le peste salata, sarati si piperati, apoi amestecati bine cu o furculita sa se combine toate cum se cade.
4. Puneti salata pe o felie zdravana de pita, puneti un ceai la fiert si dati-i bataie, pana nu dispare toata din castron!
Iarna si la Marisel...




Un comentariu:

  1. Fain la Marisel! Am un album cu poze de asta iarna pe FB de prin preumblarile prin Marisel :D

    RăspundețiȘtergere