Cobb salad a devenit preferata lui Cristi. Daca salata asta nu are de toate, atunci nu stiu care ar fi aceea… piept de pui, oua, salata si mai ales bacon! Asa, sa tot faci salate!
Salata asta se zice ca a aparut in anii ’30 la Restaurantul Hollywood Brown Derby, unde a devenit salata casei, purtand numele proprietarului Robert Howard Cobb. Se presupune ca acesta a combinat ceea ce ramase prin bucataria restaurantului intr-o seara tarzie, adaugand sosul frantuzesc al casei (mie mi se pare sosul asta o grozavie!). Noua ne-a placut enorm salata asta, mai ales pentru dressingul ei, pe care sincer il vom incerca la orice salata vara asta.
2 salate
Jumatate de punguta de baby spinach (inlocuieste nasturelul, care a fost de negasit, la noi)
1 andiva
2-3 fire de ceapa verde
2 avocado
4 oua fierte tari
1 piept de pui fiert ca pentru supa, cu legume
10 felii bacon
1 lingura de ulei pt prajit
2 rosii
Sos frantuzesc:
2 linguri otet de vin rosu
4 linguri ulei de masline
1 lingura mustar Dijon
2 lingurite zahar
Sare si piper
Cam o lingura si jumatate branza albastra
1. Pregatim pentru inceput pieptul de pui ca pentru Salata Waldorf, il scurgem de zeama apoi il taiem cubulete.
2. Fierbem ouale tari, le curatam apoi le dam pe razatoarea mare.
3. Prajim baconul, sa fie rumen, il scurgem apoi de surplusul de grasime pe un servet de hartie, apoi il maruntim.
4. Spalam si tocam rosiile, apoi curatam si taiem cubulete avocado.
5. Spalam, scurgem de apa, apoi taiem fasiute toate felurile de salate si ceapa verde.
6. Montam salata: pe patul de amestec de salate si ceapa verde asezam in randuri restul de ingrediente: pe margine cate un avocado tocat, apoi pieptul de pui, ouale, baconul si rosiile.
7. Pregatim sosul: amestecam cu un tel otetul cu mustarul, apoi adaugam incet uleiul, obtinand un soi de maioneza mai lichida. Condimentam cu zahar, sare si piper, apoi adaugam branza maruntita bine. O minune de sos! Il turnam in farfurii dupa ce am servit salata si ne bucuram de o masa delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu