Pentru mine asta e o nebunie de salata si imi pare bine ca mi-am amintit de ea! Mama o facea cand eram in liceu si ne-a cam trebuit ceva vreme sa ne amintim cam cum era in realitate. E foarte simplu de facut, e fara carnita, lacto-vegetariana sa zicem, gustoasa, simpatica, insa are un secret! Trebuie sa folositi branza telemea proaspata, de la tarani, iar acum e momentul cel mai bun sa faceti asta. O branza seaca din comert si extrem de sarata nu va mai avea acelasi efect. Trebuie una moale, usor cremoasa, putin sarata. Singura problema e ca branza de genul asta trebuie sa o scurgeti bine inainte, sa lase din apa de la saramura, ca altfel dupa o jumatate de zi, daca ramane salata, va lasa apa in bol si nu va mai fi atat de draguta. Mie imi place tare mult, asa ca o postam.
Pentru un castron decent:
Cam 400-500 g branza telemea proaspata (e apoasa, de asta trage la cantar)
100 g cascaval
4 oua
½ ardei gras portocaliu ori galben
Cam o cana buna de sos de maioneza cu smantana si iaurt, fara piper, preferabil de casa, asta mai ales daca faceti ciuperci cu maioneza ori oua umplute
1. Radem branza telemea prima, pe fundul castronului, in strat mai generos. Stropim apoi cu putin sos.
2. Ouale trebuie fierte tari, racite de tot, apoi rase doua in stratul al doilea. Radem acum jumatate din cascaval, apoi venim cu un nou strat de sos, insa numai putin, nu exageram cu acesta.
3. Evident, continuam cu straturile, iar la cel de oua adaugam si ardeiul tocat marunt. Nu puneti rosu si nici gogosari. Mi se pare ca astfel se imprumuta gustul prea puternic de ardei salatei si atunci ceva parca nu merge. Ultimul strat e de telemea stropita cu sos, si putin ardei dragut pentru decor. Cam asta e salata de telemea, numai buna cu putina paine neagra prajita! Pofta sa aveti!
Pentru un castron decent:
Cam 400-500 g branza telemea proaspata (e apoasa, de asta trage la cantar)
100 g cascaval
4 oua
½ ardei gras portocaliu ori galben
Cam o cana buna de sos de maioneza cu smantana si iaurt, fara piper, preferabil de casa, asta mai ales daca faceti ciuperci cu maioneza ori oua umplute
1. Radem branza telemea prima, pe fundul castronului, in strat mai generos. Stropim apoi cu putin sos.
2. Ouale trebuie fierte tari, racite de tot, apoi rase doua in stratul al doilea. Radem acum jumatate din cascaval, apoi venim cu un nou strat de sos, insa numai putin, nu exageram cu acesta.
3. Evident, continuam cu straturile, iar la cel de oua adaugam si ardeiul tocat marunt. Nu puneti rosu si nici gogosari. Mi se pare ca astfel se imprumuta gustul prea puternic de ardei salatei si atunci ceva parca nu merge. Ultimul strat e de telemea stropita cu sos, si putin ardei dragut pentru decor. Cam asta e salata de telemea, numai buna cu putina paine neagra prajita! Pofta sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu