Cate chestii putem face din biscuiti cu unt, Petit Beurre? Pe langa a-i inmuia in cafea ori ciocolata calda, in sirop de artar ori cupe de inghetata, evident ii mai si zdrobim. Salamul de ciocolata (ori de biscuiti cum ii zicem noi) a fost o prioritate pentru mine, atunci cand am incercat o combinatie pentru traditionalul portughez (pregatit pentru maine). Insa pe langa asta mi-am amintit de ceva bun cu biscuiti zdrobiti: o baza pentru o tarta, mai ales cu cele doua cutii de branza ce asteptau cuminti in frigider sa isi indeplineasca si ele misiunea. Am trecut la fapte si am obtinut o tarta draguta, cu un aspect de cafenea, dupa cum mi s-a spus, asa ca uite de unde vine si titlul! A fost dulce acrisoara, siropoasa, plina de aroma de vara, iar daca veti astepta sa se raceasca, va fi un paradis al prajiturilor cu branza dulce.
Ingrediente:
200 g biscuiti
100 g unt
5-6 linguri lapte
2-3 linguri gem de visine
150 g visine proaspete (sau din congelator)
2 pliculete zahar vanilat
400 g branza de vaca grasa, cat mai cremoasa
6 linguri zahar
2 galbenusuri
1 albus
Ulei si pesmet pentru uns tava
Ingrediente:
200 g biscuiti
100 g unt
5-6 linguri lapte
2-3 linguri gem de visine
150 g visine proaspete (sau din congelator)
2 pliculete zahar vanilat
400 g branza de vaca grasa, cat mai cremoasa
6 linguri zahar
2 galbenusuri
1 albus
Ulei si pesmet pentru uns tava
1. Zdrobim biscuitii cu un sucitor, pe o foaie de copt, cat mai fin.
2. Topim untul, apoi il adaugam peste biscuiti impreuna cu laptele si framantam amestecul.
3. Ungem o tava de tarta cu putin ulei, apoi o pudram cu pesmet. Intindem apoi cu palmele blatul de biscuiti in tava. Ungem blatul obtinut cu gem de visine.
4. Scoatem samburii de la visine, scurgem de zeama in plus, apoi amestecam fructele cu zahar vanilat si le punem peste blatul din tava.
5. Frecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, apoi turnam spuma peste branza de vaca frecata cu 2 linguri de zahar. Trebuie sa fie o branza grasa si cat mai cremoasa.
6. Batem tare un albus si il adaugam si pe acesta la compozitia de branza. Nivelam crema in tava, direct peste fructe, apoi coacem tarta la 190 de grade cam 50 de minute, pana se rumeneste putin branza. Cand s-a racit, o stropim cu putin sirop de visine ori dulceata, apoi o savuram langa o ceasca de cafea, ca doar suntem la cafenea…
Wow! Tarta asta e un must do! :) Pare delicioasă...
RăspundețiȘtergerePai asa a si fost! Doar ca a trecut atat de repede :)))))))))
RăspundețiȘtergeredo you like cupcakes. ? ;)
RăspundețiȘtergereseemstobeeasy.blogspot.com