duminică, martie 20, 2011

6. Frikadeller – Chiftelute nemtesti




Foarte populare in Germania, chiftelutele acestea le-am servit langa o varza rosie scazuta, tot de prin partile locului. Un cuplu de milioane!

Cam pentru 900g carne toccata de porc mai punem:
5 fire de ceapa verde toccata
4 catei usuroi pisat
O mana de patrunjel verde tocat
O mana de marar proaspat, tocat si el
2 oua intregi
Sare, piper
2 felii de paine de o zi, inmuiata si apa si stoarsa bine
Ulei pentru prajit

Se ia una bucata mana de barbat si se pune, obligat-fortat, la framantat carnita impreuna cu toate celelalte ingredient. Se formeaza bile potrivite ca marime, nu foarte mici, si se pun la prajit, pe ambele parti, la foc mic, pana devin rumene. La cantitatea asta de carne, va avertizez, aveti nevoie de rabdare ,multa. Vor iesi cam 3 ture folosind o tigaie mare. Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu