Dupa cum spuneam, am investit o suma maricica (a propos, Cristi, mai am una in plan!) intr-o noua tava, una pentru briose. Chiar mi-o doream de multa vreme, asa ca, a trebuit si inaugurata. Am citit si rascitit retete internaute si am ajuns la urmatoarea combinatie:
¾ pachet unt gras
1 cana zahar
Esenta de vanilie
½ ciocolata amaruie (mie pt retete imi place tare mult Poiana)
2 oua
Cam 3 linguri lapte
3 cani faina
350 grame iaurt gras (unul mare si unul mic)
1 lingurita buna de praf de copt
1 lingurita nu chiar asa de buna de bicarbonat de sodiu
Cam 300 g afine decongelate si stoarse (sau proaspete la vara)
1 lingura faina
Incepem!
1. Lasam untul sa se inmoaie la temperature camerei apoi incepem sa il amestecam cu 1 cana zahar si esenta de vanilie. Separat, topim ciocolata in lingurile de lapte la foc foarte mic, apoi o adaugam si pe ea langa unt. Amestecam sa omogenizam bine, pana se topeste zaharul.
2. Adaugam, pe rand, 2 oua si amestecam totul bine.
3. Adaugam acum 1 cana de faina, cernuta alaturi de praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi 1 iaurt mare (200g), apoi iar 1 cana de faina, apoi iar un iaurt mic (140 g) apoi inca o cana de faina. Omogenizam bine. Nu recomand mixerul la reteta aceasta. Am mai patit sa mi se taie untul cu oul, asa ca, mergem mai cu rabdare la retetele cu unt, macar noi, astia incepatorii.
4. Intr-un bol pregatim afinele. Le spalam si le lasam sa se usuce daca sunt proaspete, sau le decongelam si stoarcem daca e cazul. In situatia 2, la sfarsit, presaram 1 lingura de faina, ca sa absoarba excesul de umezeala, si le amestecam usor cu mana. Apoi le rasturnam peste compozitia pregatita.
5. In tava pentru briose asezam hartiutele speciale. Daca nu avem, ungem doar cupele cu putin ulei si eventual presaram si putina faina. Cu o lingura umplem, nu chiar cu varf, casutele brioselor. Le punem in cuptorul preincalzit la 185 grade Celsius, undeva mai jos, raftul 2 as zice, 30-35 minute. Le verificati cu o scobitoare. Mie mi-au iesit cu cantitatile astea 2 tavi, adica 24 de briose pufoase.
6. Le scoateti la racit pe un gratar, sa circule aerul pe sub ele si le decorati cu Nutela, sos de ciocolata, dulceata de afine sau ce mai vreti voi. Singura hiba pe care am gasit-o eu a fost ca lipsea o aroma, dupa mine cea a unei coji rase de lamaie sau limeta. Recomand sa o folosoiti si vor fi niste briose perfecte!
Ioi. M-ai omorat cu a doua poza.
RăspundețiȘtergereSa vezi daca le si gustai... o sa am de la unguri o varianta de concurenta la Amandinele tale... sa te vedem atunci!
RăspundețiȘtergereIs curios cate briose o servit Cristi.
RăspundețiȘtergereA avut drept concurenta 3 fete, dar am inteles ca nici la serviciu nu a scapat prea usor cu ele...
RăspundețiȘtergerebriosele pe care le-am infulecat saptamana trecuta?! mai vreau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergerete pup Oana! o sa mai facem!
RăspundețiȘtergere