½ pachet spaghetti, noi folosim Barilla Capellini n. 1
1 ceapa mare
2 catei usturoi
ulei pt calit (vreo 2 linguri)
1 borcan ciupercute
1 conserva mazare
1 cutie suc de rosii (noi avem Cirio Pasata) 500 grame
sare, zahar, piper, curry, condiment pizza
1. Punem la fiert, cand apa cu sare clocoteste, cam o jumatate de pachet de paste, asta pt 2-3 portii. Cand sunt gata le strecuram si eventual le dam un jet de apa rece.
2. Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Cand e gata, sticloasa, aruncam peste ea usturoiul tocat marunt. Imediat adaugam si ciupercile din conserva, stoarse si mai calim vreo 2-3 minute.
3. Adaugam apoi si mazarea si automat sucul de rosii. Putem folosi si vreo 2-3 linguri de pasta de rosii si vreo 2 pahare de apa. Oricum, pe langa sosul asta mai adaugam si noi cam 100 ml apa.
4. Adaugam condimentele: sare dupa gust, vreo 2 linguri de zahar (mie imi place mai dulce mancarea asta), 1 ligurita buna de condiment pt pizza sau oregano si rozmarin uscat, o lingurita de curry si ceva piper. Lasam sa mai fiarba cam 5 minute, sa se elibereze toate aromele. Puteti sa presarati si niste cascaval ras. Miam miam… sa nu va ardeti!
Yummmy ...
RăspundețiȘtergereO incerc si pe asta in weekend!
I'll keep you guys posted!