Astea sunt chiar aromate, in spiritul Craciunului, cu tot ce presupune el: nuca, stafide si evident scortisoara. Daca ii mai puneti si spuma de ou, vor fi niste briose cat se poate de delicioase. Sunt simple, gustoase si potrivite momentului prin aromele lor. Si cel putin mai schimbam prajiturile cu foi din fiecare an…
Pentru 2 tavi (24 de bucati) aveti nevoie de:
1 pachet unt
1 ½ cana zahar
3 cani faina
1 plic de praf de copt
450 ml lapte batut
3 oua
2 lingurite scortisoara
2 lingurite praf de coaja de portocale
5 linguri nuci tocate
50 g merisoare uscate
5 linguri stafide
3 albusuri
3 linguri zahar
1. Frecam untul cu zaharul, pana devine cremos, dupa care incorporam pe rand cele 3 oua.
2. Separat, amestecam faina, praful de copt, scortisoara si coaja de portocale uscata. Incepem sa adaugam amestecul uscat peste crema de unt, alternand cu parti de lapte batut. Unltima trebuie sa fie faina.
3. La final, adaugam nuca, stafidele si merisoarele, omogenizam, si distribuim aluatul in tava de briose, in hartiute speciale.
4. Coacem o tava 35 de minute la 185 de grade Celsius.
5. In ultimele 5 minute, adaugam caciulite de spuma din albusurile batute bine cu 3 linguri de zahar. Le puteti pune mai frumos decat mine cu un sprit. Pe astea le coaceti numai 5 minute, sau chiar mai putin, cat sa devina rumene. Si uite asa, aveti ceva mai nou drept desert, ca e Craciun, ca e Anul Nou sau doar un weekend devenit din banal, unul dulce si special.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu