Cum pregatirile incep, ma gandesc deja la ce o sa pun pe masa in zilele de Craciun. Evident ca supa de pui a fost prima care mi-a venit in minte, la concurenta mai apoi cu o ciorba de varza acra pe purcel, insa ma gandesc ca asta va fi mai buna pentru mahmureala de dupa petrecerea de Anul Nou. Supa de pui e una dintre preferatele mele, mai ales daca vine insotita de niste taitei de casa. O supa usoara, dulce, numai buna sa incalzeasca sufletele in vreme de iarna.
Pentru 6-8 farfurii:
4 pulpe inferioare
1 piept de pui cu os
1 ceapa
2 morcovi
2 patrunjei
½ telina
1 lingura piper boabe
1 lingura vegeta
1 lingura sare
1. Spalam carnita, curatam tot zarzavatul si il pastram intreg. Punem totul la fiert in vreo 2.5 litri de apa.
2. Cand totul fierbe si a disparut si spuma, adaugam restul de condimente. Fierbem totul la foc mic, cam 40 de minute bune, pana cand avem o supa frumoasa, aurie si sticloasa.
3. Cand carnita s-a fiert, adica furculita intra cu usurinta in ea, luam oala de pe foc si dam frumos supica printr-o strecuratoare. Nu are rost sa va spun cate putem face din legume: chiftelute, salata de boeuf, salata ruseasca iar din carnita fripturi sau mai ales din piept o minunata salata Waldorf, pe care o voi prezenta intr-o zi, la concurenta cu alte doua salate celebre. Supica o putem servi cu galuscute de gris, asa cum ii place Cameliei, ori cu taitei de casa, fierti separat si strecurati, asa cum imi place mie. Nu mai ramane decat sa vina Craciunul…
Pentru 6-8 farfurii:
4 pulpe inferioare
1 piept de pui cu os
1 ceapa
2 morcovi
2 patrunjei
½ telina
1 lingura piper boabe
1 lingura vegeta
1 lingura sare
1. Spalam carnita, curatam tot zarzavatul si il pastram intreg. Punem totul la fiert in vreo 2.5 litri de apa.
2. Cand totul fierbe si a disparut si spuma, adaugam restul de condimente. Fierbem totul la foc mic, cam 40 de minute bune, pana cand avem o supa frumoasa, aurie si sticloasa.
3. Cand carnita s-a fiert, adica furculita intra cu usurinta in ea, luam oala de pe foc si dam frumos supica printr-o strecuratoare. Nu are rost sa va spun cate putem face din legume: chiftelute, salata de boeuf, salata ruseasca iar din carnita fripturi sau mai ales din piept o minunata salata Waldorf, pe care o voi prezenta intr-o zi, la concurenta cu alte doua salate celebre. Supica o putem servi cu galuscute de gris, asa cum ii place Cameliei, ori cu taitei de casa, fierti separat si strecurati, asa cum imi place mie. Nu mai ramane decat sa vina Craciunul…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu