Asta e una din salatele care ma scot cel mai des din impas atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc sau cand timpul ne preseaza iar rafturile camarii asteapta sa dam un tur pe la Auchan. Din nu stiu ce motiv mancam destul de rar peste (situatie ce imi tot propun sa o imbunatatesc), asa ca salta asta mai salveaza din aparente. Tot ce trebuie sa faceti e sa luati o conserva buna de ton, in apa in principiu, nu ca cea in ulei ar aduce mari modificari gustului in sine al salatei. Scotem in cazul asta cele 2 linguri de ulei de masline de pe lista de ingrediente si problema e solutionata. Ca sa hranim 4 persoane mai avem nevoie de:
Cam 250 g paste scurte pe care le fierbem in multa apa cu sare
1-2 conserve de ton dupa cum spuneam, in functie de cat de pregnant vreti sa fie gustul de peste in salata
1 conserva de porumb
½ ceapa rosie
1 ardei iute si 1 ardei gras daca aveti, rosu ori galben. Eu l-am sarit pe cel din urma si nu stiam ce imi lipseste…
Zeama de lamaie
Masline cu nemiluita
2 linguri ulei de masline daca nu are deja conserva
Un praf de piper
1 lingurita oregano
1. Evident, incepem cu pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Le scurgem de apa si le punem intr-un castron.
2. Adaugam o conserva de ton scursa de zeama, una de porumb, la fel fara zeama, ceapa taiata fidelute, ardeiul iute rondele si restul de mirodenii.
3. Amestecam bine salata, apoi rasturnam masline negre peste ea, cam cate putem duce fiecare. Nu mai ramane decat sa ne alegem o bautura pe masura salatei, si pranzul e gata! Si sa ne gandim la un desert…
Cam 250 g paste scurte pe care le fierbem in multa apa cu sare
1-2 conserve de ton dupa cum spuneam, in functie de cat de pregnant vreti sa fie gustul de peste in salata
1 conserva de porumb
½ ceapa rosie
1 ardei iute si 1 ardei gras daca aveti, rosu ori galben. Eu l-am sarit pe cel din urma si nu stiam ce imi lipseste…
Zeama de lamaie
Masline cu nemiluita
2 linguri ulei de masline daca nu are deja conserva
Un praf de piper
1 lingurita oregano
1. Evident, incepem cu pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Le scurgem de apa si le punem intr-un castron.
2. Adaugam o conserva de ton scursa de zeama, una de porumb, la fel fara zeama, ceapa taiata fidelute, ardeiul iute rondele si restul de mirodenii.
3. Amestecam bine salata, apoi rasturnam masline negre peste ea, cam cate putem duce fiecare. Nu mai ramane decat sa ne alegem o bautura pe masura salatei, si pranzul e gata! Si sa ne gandim la un desert…
yaammmi:)
RăspundețiȘtergereo fac si eu azi:D
In cazul asta clar astept impresii, de orice fel ar fi ele! Sa ai pofta si te mai astept!
Ștergere