joi, aprilie 12, 2012

Bruschete cu ciuperci si rosii


Cine nu a auzit deja de celebrele bruschete cu rosii de vara? Sunt una din gustarile mele preferate, cand asez felii carnoase de rosii de gradina pe felii de paine rumenite cu ulei de masline si un praf de busuioc. Acum in post am schimbat reteta in ceva mai consistent si mai ales am facut ceva cu ciupercile ramase de la niste prosciuto e funghi din ajun. Daca faceti mancare de ciuperci in perioada asta, sigur va vor ramane vreo doua ciupercute singuratice, numai bune de perpelit la gril pe doua jumatati de chifle aurii.

Pentru doua sandwichuri deliciose stil bruschete, va trebuie:

1 chifla mare
2 ciuperci
1 rosie
2 linguri ulei de masline
Sare si piper
1 praf ierburi de Provence sau busuioc

1. Taiem chifla in 2 rondele.
2. Stropim ambele jumatati cu ulei de masline, apoi asezam feliute de ciupercute pe cele doua felii de paine. Saram si piperam.
3. Tinem totul la cuptor, la gril, 6 minute la 200 grade Celsius, apoi adaugam rosia taiata cubulete, cativa stropi suplimentari de ulei de masline si un praf de ierburi. Mai dam la cuptor 2 minute. Rezultatul? Voi sa imi spuneti daca a fost sau nu o bunatate de gustare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu