sâmbătă, aprilie 28, 2012

Paste taranesti


Banuiesc ca toti avem zile in care din frigider nu iese decat vantul ori vreo molie ratacita (si ea in cautare de ceva bun…) iar astfel de momente reci pun pe masa chestii neasteptate si uneori chiar gustoase. In lipsa de ingrediente si prin mari sapaturi in camara ori alte colturi abundente altcandva de bunatati, am facut ceva de papa ce ne-a placut tare mult. Am pornit de la o punga de ravioli, urme de salam picant si ceva parmezan ramas de la sosul de branza. Ca sa nu mai zic de minunatia de ceapa incoltita in balcon! Un buchet zdravan am recuperat! Si uite asa am avut 3 portii extrem de generoase de niste paste “taranesti” mai mult decat delicioase! Daca aveti pofta de arome vechi de la tara, astea or sa va placa. Daca in schimb vreti ceva mai fin, nu e cazul sa puneti oala pe foc. Va trebuie pentru 3-4 portii urmatoarele:

Un pachet de ravioli cu branza
1-2 legaturi de ceapa verde
150 g salam picant
1 lingura ulei de seminte de struguri
4 linguri parmezan ras
100 g cas razalit
5 castraveciori mici murati

1. Tocati marunt ceapa verde, apoi caliti-o putin impreuna cu salamul taiat cubulete marunte. Nu mult, numai cat sa se inmoaie ceapa.
2. Fierbeti pastele in apa cu sare, apoi strecurati-le, fara a le mai pune sub jet de apa.
3. Cat sunt pastele fierbinti, adaugati ceapa si salamul prajite, castraveciorii feliati, apoi casul razalit si parmezanul. Amestecati-le toate pana se intinde branza, apoi puneti portii generoase in farfurii. Le veti savura cu mare placere, sunt convinsa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu