Dupa cum spuneam, Deea m-a innebunit cu discutiile legate de sosuri si mancaruri asiatice, asa ca am fost foarte hotarata sa fac o proba sosului Teriyaki. Trebuia pentru asta sa gesesc sake in Auchan, lucru ce nu s-a intamplat. Stiam pana acum ca au, insa e posibil ca am ratat raftul cu pricina ori chiar a disparut cu totul de la ei. Vroiam sa fac sosul clasic din ½ cana sos soia, ½ cana sake si 3 linguri zahar brun, insa am ajuns sa cumparam un sos gata preparat. Cu toate astea, sosul a fost grozav, iar sfatul colegei mele minunat. Am facut cu ajutorul lui o mancare asiatica deloc complicata, gustoasa si plina de aroma. Am folosit urmatoarele:
10 copanele de pui
50 ml sos Teriyaki (1/3 sticluta din comert)
20 ml ulei din samburi de struguri
O punguta de orez fiert simplu in apa cu sare
1. Am spalat si curatat bine pulpele de pui, le-am sters de apa, apoi le-am pus intr-o punga cu sos Teriyaki, masandu-le bine de tot. Am lasat pulpele la marinat 30 de minute in frigider si inca 30 la temperatura camerei, inainte sa le pun la cuptor.
2. Am prajit pulpele cu tot cu sosul din punga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropindu-le cu putin ulei. Le-am lasat 55 de minute la 190-200 grade Celsius din care 10 minute de gril la final. Am intors pulpele de pe o parte pe alta si le-am si uns cu sos la intoarcere.
3. In final le-am servit cu orez simplu si sos extra pe farfurie. Au fost un deliciu, mai ales ca aveam de gand sa iesim la un restaurant de genul asta. Eu zic sa le incercati, mai ales daca sunteti amatori de cruste caramelizate. Pofta multa!
10 copanele de pui
50 ml sos Teriyaki (1/3 sticluta din comert)
20 ml ulei din samburi de struguri
O punguta de orez fiert simplu in apa cu sare
1. Am spalat si curatat bine pulpele de pui, le-am sters de apa, apoi le-am pus intr-o punga cu sos Teriyaki, masandu-le bine de tot. Am lasat pulpele la marinat 30 de minute in frigider si inca 30 la temperatura camerei, inainte sa le pun la cuptor.
2. Am prajit pulpele cu tot cu sosul din punga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropindu-le cu putin ulei. Le-am lasat 55 de minute la 190-200 grade Celsius din care 10 minute de gril la final. Am intors pulpele de pe o parte pe alta si le-am si uns cu sos la intoarcere.
3. In final le-am servit cu orez simplu si sos extra pe farfurie. Au fost un deliciu, mai ales ca aveam de gand sa iesim la un restaurant de genul asta. Eu zic sa le incercati, mai ales daca sunteti amatori de cruste caramelizate. Pofta multa!
La cat mai multe astfel de articole. Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! :)
RăspundețiȘtergere