luni, iulie 16, 2012

Lichior de cirese negre, la ceas de seara


Cred ca viata inseamna mai mult decat 9-17, 7-15 ori 13-21. Categoric mai inseamna ceva grade de alcool, 120 grame dulci de zahar si mai mult, 200 de cirese negre intense. Cel putin ocazional, in cativa mililitri de placere foarte usor vinovata, atat cat se mai poate. Link-ul asta curge cel mai bine langa un pahar rosu, sa ii dea si culoare pe langa un sound de relaxare totala.

Cum facem sa avem o bautura dulce si inselatoare in nuante de natural? Simplu!

Punem intr-un borcan ori sticla cu deschidere mai mare si volum de 750 ml:

200 g cirese negre, cu tot cu samburi
120 g zahar
 
timp de 2 zile, la soare. Le-am lasat inchise pe balcon, de sambata pana luni, scuturand sticla din cand in cand, asa, printre alte activitati de weekend, pana cand zaharul s-a topit lenes. 

Venim apoi in completare cu o tarie neutra, adica 500 ml vodka (una buna, musai!). Tinuta la racoare, “ciresata” asta asta va fi o sireata :), va cere sa mai puneti un pahar, si inca unul… sta peste iarna numai daca scapa de prima seara cu prietenii. Iar fructele pastrate in alcool... cred ca nu mai e cazul sa conving pe nimeni… Cirese, cineva?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu