Organizarea excursiei culinare

Dupa cum ii sade bine unei mese imbelsugate, iar blog-ul nostru se vrea a fi o reprezentare a unui mare buffet european, vom avea de toate, si bine oranduite. Lucrul asta se va vedea abia la apritia a doua mari categorii:

  • Europenii, cu mancarurile lor de tot soiul, stivuiti frumos si alfabetic, nu dupa vecinatati (ca doar nu suntem la Eurovision); asa toata lumea ramane in felul asta neutra. Vom incepe sa gatim hai-hui, azi de ici – maine de colo, in functie de Ordonanta Consiliului de Familie sau de a propos-urile amicilor, sau mai dupa pofta inimii. In fiecare eticheta / tarisoara vom posta apoi rezultatele si gandurile legate de retetele traditionale, certurile de la gura cratitei sau laudele, dupa caz, specifice tarii respective. Tot aici asteptam comentariile cititorilor, (loc este, banuiesc ca doar mama ma citeste J) dar si vorbe de duh de prin partea locului. Va avertizez: cautarile s-au incheiat, lista a fost finalizata, pornim la drum!

  • Raftul cu bauturi. Legat de el déjà am avut o multime de discutii (barbatii clar nu inteleg femeile, dar pana la urma recunosc ca la butoane EL s-a priceput mai bine). Aici vom imparti ‘biblioteca” dupa cum o numea un bun prieten in doar cateva genuri literare: beri, vinuri, non si alcoolice traditionale; care vor deveni best-seller-uri ramane la latitudinea voastra. Le vom prezenta si critica, asta dupa ce le vom fi “citit”.

In final vom avea 121 (minim) de retete din 26 de grupulete de tari europene (grupate dupa asemenarea bucatariilor)  si multe, multe “lecturi” la activ!

Hai la drum!