sâmbătă, mai 07, 2011

Telemea pane – sau mic dejun de weekend

 
Am primit si noi oua de casa, cu galbenuse mai ceva ca miezul de soare, asa ca, trebuiau folosite la ceva gustos si aratos. Am ales deci un mic dejun mai special, pentru momentele in care nu ne e lene sa gatim sambata dimineata. Am avut in dotare si o telemea extraordinara, umeda, compacta, din aceea care nu se sfarama, asa ca ideea nu a avut nevoie de prea mult timp sa se produca.

Pt doi infometati, inainte de cafeaua de dimineata:

4 felii groase, cam de 1 cm si un pic de telemea (Napolact e numai buna, dar sa nu fie din aceea seaca. Se va sfarama, dupa cum spuneam. Nici apoasa sa nu fie, deci nu o tineti de cu seara in saramura, ca va exploda tigaia)
2 oua
2-3 linguri de faina
Putina sare
Ulei pentru prajit

1. Batem ouale cu sare si faina, folosind un tel, ca sa nu ne ramana cocoloase.
2. Feliem branza telemea. Nu uitati, nu prea subtiri feliile.
3. Tavalim feliile de telemea prin putina faina, pe toate partile.
4. Punem uleiul la incins, apoi micsoram focul.
5. Feliile date prin faina, le scufundam acum prin amestecul de oua si faina, sa le imbracam bine. Le punem rapid in ulei si le prajim la foc mic, pe ambele parti, pana devin rumen-aurii. Mai asortam farfuriile cu cativa cornisoni si avem un mic dejun de pomina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu