vineri, mai 06, 2011

Tocanita simpla de cartofi

Asta e o mancare mai de post, mai pentru vegetarieni, mai pentru cei care ajung tarziu acasa si nu au ce altceva sa puna la ghiozdan :). E rapida, nu necesita cunostinte temeinice in ale bucatariei, si in plus de asta nici ingrediente complicate, ci doar cam ce avem cu totii prin camara. 4 portii din nou:


5-6 cartofi potriviti
1 ceapa mare
Ulei de masline pentru calit ceapa
1 conserva de rosii tocate
1 cubulet Knorr Legume
Sare si piper, cat mai vreti
1 lingura pasta de ardei, daca aveti
O mana de cimbru proaspat sau o lingurita cu varf, uscat

1. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline.
2. Curatam, spalam si taiem cartofii cubulete potrivite.
3. Cand ceapa s-a calit, adaugam conserva de rosii cubulete, lasam sa dea in clocot, apoi adaugam si cubuletul de legume si pasta de ardei.
4. Punem si cartofii cand sosul a dat in clocot si completam cu apa, cat sa acopere cartofiorii, sare si piper.
5. Spalam si tocam cimbrisorul si il punem in cratita cand cartofii sunt fierti. Verdeata nu trebuie sa fiarba mult. Aroma va fi extraordinara si e secretul acestei mancari simple. O salata de cruditati langa, si gata masa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu