duminică, iulie 17, 2011

Conopida cu maioneza, si multe rosii langa ea

 
Ce mai gatim in spiritul verii? Ce mai ungem pe paine de dimineata in weekend sau cand avem mare nevoie de o gustare? Pai ceva care sa completeze un platou de cruditati, rosii, castraveti sau ardei proaspeti si crocanti, si anume o bunatate de conopida cu maioneza, asta pana apar vinetele noastre, cand bucatariile se vor umple de fum si cuptoarele vor trebui curatate de prajeli. Conopida cu maioneza mi se pare varianta usoara si mai putin obositoare a vinetelor noastre. O gatesc atat cu ceapa, cat si cu usturoi, in functie de inspiratia de moment si dotarea din camara. Pentru un castron zdravan avem nevoie de urmatoarele:

1 conopida mica
1 galbenus
2 lingurite de mustar
150-200 ml ulei pentru maioneza
½ ceapa rosie, ca e mai vesela decat cea alba
1 lingurita sare
Piper mozaic

1. Spalam bine conopida, o portionam in buchetele si o punem la oparit cateva minute bune, in apa cu sare. O lasam la fiert pana se inmoaie, ca sa o putem apoi pasa cu o furculita. Facem chestia asta dupa ce am scurs-o bine de apa si dupa ce s-a racit ca lumea, caci altfel riscam sa taiem maioneza.
2. Pregatim maioneza, daca tot am vorbit de ea, amestecand cu grija si rabdare galbenusul cu mustar si incet si portionat uleiul, pana cand obtinem o catitate ochiometric la jumatatea cantitatii de conopida pasate.
3. Curatam si tocam o jumatate de ceapa. O punem peste conopida fiarta si maruntita, adaugam maioneza, sarea si piperul, si daca avem chef un catel de usturoi tocat marunt de tot. Pe o felie de paine proaspata si langa niste rosii zemoase va fi cu siguranta de neuitat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu