marți, aprilie 19, 2011

Tartina Racoroasa

 
Asta e o reteta foarte rapida. Merge de minune atunci cand asteptati musafiri anuntati acu o ora sau cand aveti chef de ceva dulce in weekend. Nu ma laud ca ar fi “naturala”, dar la noi are mare trecere. Parca aduce primavara in casa, chiar daca fructele sunt mai varatice si tocmai scoase din congelator  :). La vara in schimb va fi o placere sa scoateti o felie din frigider!

Pt blat:
5 oua
5 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilat
5-6 linguri de faina
½ lingurita praf de copt

Pt sos de fructe:
200 g strugurasi proaspeti sau decongelati, nu ii staorceti
5 linguri zahar

Crema:
1 plic Crema pt prajituri Dr. Oetker, de lamaie
4 linguri zahar
1 cana lapte rece


1. Pregatim blatul pentru care avem nevoie de o forma speciala pentru tarina, ca sa avem adancitura in care sa punem fructele si crema. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Ouale trebuie sa fie si de data asta, ca la orice prajitura, la temperatura camerei.
2. Adaugam faina si praful de copt, pe rand, amestecand, in ploaie.
3. Punem aluatul in tava tapetata cu putin ulei si faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 25 minute. Cand e gata, lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il scoatem pe un platou.
4. Pregatim sosul de fructe: le amestecam cu zaharul, fara sa le scurgem. Le amestecam pana cand zaharul s-a topit si avem un sos pe care il putem aseza in tartina noastra. putem folosi nu doar strugurasi, ci orice fel de fructe de padure.
5. Pregatim crema, conform instructiunilor de pe ambalaj, cu 4 linguri de zahar si vreo 200 ml lapte rece. O batem cu mixerul apoi o asezam si aranjam frumos peste fructele din tartina. Ce poate fi mai simplu si mai usor? Poate un pahar de sampanie cu aroma fructata langa, asta daca aveti si ceva de sarbatorit…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu