luni, mai 09, 2011

6. CARLSBERG SORT GULD

 
Nu am baut de multisor o berica-doua :)), mai bine zis Cristi a cam tras chiulul vis-à-vis de bloguletul nostru. In concluzie, am trecut din nou la degustari si am ales cateva “racoritoare” de pe rafturile din Auchan.

Incepem azi cu o bere daneza, un Carlsberg mai special, si anume, Sort Guld. Atat ambalajul (aici ma refer la modul de prezentare, design) cat si denumirea fac referire clara la continut: o bere cu o culoare auriu-intens, zdravana, robusta as zice eu. Un gust aspru, intens amarui pentru mine, mediu petru Cristi. Berea se prezinta cu vreo 2 degete de spuma alba, densa la inceput, persistenta pana la ultima picatura pe peretele paharului. Chiar si din poza va dati seama ca vorbim de o bere extrem de acidulata, gazoasa bine.

Ce ni s-a parut ciudat a fost faptul ca aciditatea si gustul amarui ne-au facut sa credem ca avem in fata o bere foarte tare, cu un continut mare de alcool, asta pana cand am citit eticheta: un 5.8% modest pentru impresia pe care a lasat-o.

Ca aroma, ai zice initial ca e dulceaga, se simte destul de bine hameiul, in schimb la final iti dai seama ca ai avut de a face cu o bere dura, seaca, amaruie, intensa dar care nu va va placea chiar tuturora. Recomand berea asta sincer doar adevaratilor cunoscatori, care ar putea sa o aprecieze mai bine. Daca iesiti cu soata la o masa si vrea si ea un pahar de bere, o va gasi intepatoare si amaruie, deci nu ii va aprecia calitatile. Noroc ca nu costa o avere, in medie o doza de 330 ml e cam 4 leuti. Auriul din cutia neagra va surprinde totusi si merita in consecinta sansa unui pahar bine racorit inainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu