luni, octombrie 24, 2011

Gatim alaturi de trei doamne!


De cand cu toamna rece si umeda plus agitatia zilnica devenita obisnuinta la locul de munca, m-am gandit sa mai condimentam bloguletul cu ceva, asa, cat sa facem viata mai savuroasa si mai vesela: propun un nou concurs. De data asta nu mai punem la bataie bauturica, ci feluri de mancare, mai de pe la noi, mai de pe la altii. Partial ne mai incadram si in tematica blogului, intru cat o parte din retete sunt in stil romanesc, iar altele cu accent frantuzesc. 

Cand am prezentat checul Annei Olson, cel cu curmale, am spus ca e una dintre autoarele mele preferate in materie de arta culinara. Ce e foarte greu insa, e sa dai de cartile ei. La fel e si in cazul Laurei Calder, o femeie cu un spirit minunat, nu doar cu talent in ale “gatitului frantuzeste”. Cu ceva timp in urma am facut rost si de cartile lor, cele mai reprezentative pentru gusturile mele, asa ca mi-a venit si ideea: ce ar fi sa le comparam stilurile? Si ca sa plusez, aduc la masa o mare doamna a bucatariei romanesti – baza propriei mele bucatarii si stil de a gati. E vorba de Sanda Marin, ale carei mancaruri sunt dupa parerea mea, greu de intrecut, chiar si de catre cele doua grozave amice din raftul bufetului meu.

Am de gand sa gatesc cate doua retete din palmaresul fiecarei specialiste, o masa de baza plus cate un desert. Voi incerca sa aleg retete reprezentative pentru fiecare stil: evident fructe si legume din “Fresh”, ceva elegant si frantuzesc in stil "Laura" si ceva tipic romanesc din traditionala "Carte de bucate" a Sandei Marin. Lasam ca si data limita 14 noiembrie si inceputul Postului. Cu ce sa va ispitesc la vot :) ? Ma gandesc ca ar merge un desert cu arome de Craciun in stilul castigatoarei: Tort cu crema de castane (Sanda Marin), Tarta cu nuci (Laura Calder) sau Mini-cheesecakes cu lamaie si bezea (Anna Olson). Sunt foarte curioasa care va fi preferata voastra, asa ca de maine incepem cu doua retete Sanda Marin: Varza a la Cluj si Branzoiace!

Pe maine, deci!

2 comentarii:

  1. Când faci o salată cezar adevărată să ma chemi şi pe mine să degust cam un lighean.

    RăspundețiȘtergere