luni, octombrie 10, 2011

Tarta cu branza dulce



Saptamana trecuta am decis sa fac schimbari pentru doua-trei colege, sa le mai schimb jobul, transformandu-le in testere… de dulciuri. Noroc ca sunt fete intelegatoare si au inaintat  de bunavoie la sacrificiu. Am testat rabdarea lor cu o tarta cu branza dulce (nu chiar cheese cake…) insa eu zic ca am avut succes. Din cate am vazut nu au stat feliile mult pe masa asa ca postam descoperirea! Nu ia mult timp sa pregatiti o bunatate de desert, nu prea dulce si eu zic ca a fost si un mic dejun grozav, pe post de branzoaica de dimineata, langa o cafea cu scortisoara, asta daca tot vine si frigul…

Cam de asta aveti nevoie:

Blat:
½ pachet unt
1 ½ cana faina
1 zahar vanilat
2 linguri zahar
½ cub drojdie proaspata
100 ml lapte caldut + un praf sare si unul de zahar

Umplutura:
500 gr branza de vaci
250 gr ricotta
2 oua
4 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri mandarinetto (lichior de mandarine)
Coaja rasa de la 1 limeta
1 lingurita praf de coaja de portocala (de pe la magazine naturiste) http://www.greencuisine.co.uk/product_info.php?product_id=208&category_id=12
2 linguri gris
Pentru prezentare, 1 lingura de zahar praf si un plic de zahar vanilat


1. Dizolvam pentru inceput drojdia in laptele caldut cu un praf de zahar si unul de sare.
2. Framantam bine un aluat din faina, unt moale, drojdie si zahar, apoi il lasam cam o jumatate de ora sa creasca acoperit intr-un loc caldut, fara curenti de aer. Intre timp pregatim umplutura.
3. Frecam bine de tot cele doua tipuri de branza cu zaharul si galbenusurile, pana obtinem o crema. Daca e prea seaca branza de vaca (ceea ce nu ar fi dragut), o pasam cu un blender, sa o facem mai cremoasa.
4. Adaugam restul de arome: coaja de limeta, praful de portocale si lichiorul (pe asta puteti sa il inlocuiti cu suc de portocala sau coaja rasa), grisul, apoi la final albusele batute spuma.
5. Intindem aluatul si tapetam o forma de tarta cu el,  ridicand si o bordura pentru umplutura.
6. Intindem si nivelam frumos umplutura de branza, apoi dam totul la cuptorul preincalzit la 180-190 grade Celsius cam 35-40 de minute.
7. Cand s-a racit, pudram tarta cu zahar praf cu aroma de vanilie, apoi ne plangem ca nu ne mai ajunge tarta!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu