marți, decembrie 20, 2011

53. Camembert “la gura sobei”

 
 
Mai, francezii astia chiar stiu ce sa faca cu o bucata de branza! Vreau sa declar aici raspicat, ca asta e cea mai fina mancare pe care am mancat-o de cand gatesc in bucataria asta! Dani, sincer sper sa citesti si sa incerci reteta asta, ca sunt convinsa ca iti va placea, ca doar stiu ca esti amator de branzeturi fine. Reteta asta o gastiti si in cartea Laurei Calder, si in cea  a Annei Olson, cu mici variatiuni si diferente nesemnificative. Laura ii zice “Fireplace Camembert”, chiar daca si ea foloseste un cuptor normal ca al nostru. Cam de aici si denumirea din titlul meu.  Eu am incercat cea mai simpla varianta de mijloc si nu am putut sa ma mai satur. O gustare extrem de fina si de eleganta, sofisticata, un deliciu culinar pe care cu siguranta il voi pregatit cat de des voi putea!

Pentru doua persoane:

O branza Camembert, cam la 125 de grame o gasiti cel mai adesea la noi
Pita proaspata cu coaja frumoasa si crocanta cum ii place lui Cristi
Si ceva folie de aluminiu

Imbracam in folie de aluminiu branzica si o dam la cuptor la 200 de grade Celsius, cam 10-15 minute. O mai puteti incerca, la mijlocul timpului, sa vedeti daca nu pare ca e mijlocul moale. Sa nu intepati insa branza si nici sa nu o rupeti, ca va incepe sa se scurga. In final va fi o crema fina delicioasa imbracata intr-o coaja de branza grozav de buna. Daca scufundati in ea o coaja de paine proaspata, va fi o adevarata nebunie pentru papilele voastre. Sa nu mai zic ce se intampla daca o asortati cu un vin parfumat…

Un comentariu: