vineri, decembrie 23, 2011

Biscuiti de Craciun – sau biscuitii nostri preferati


Astia sunt preferatii lui Cristi. Poate manca o transa cat ai zice “Biscuite!” si inca ar mai vrea! Exagerez putin, insa merita. Aveti cam tot ce va trebuie pentru ei. Pot ramane nedecorati daca timpul va da batai de cap, oricum tot gustosi vor fi. Pana una-alta, sunt o activitate grozava pentru copilasi, asa ca batai de cap nu veti avea, mai ales ca aluatul e unul extrem de simplu, iar restul muncii o vor face cei mici, si chiar cu placere!

2 tavi mari va ies din:

500 g faina
200 g zahar pudra
2 oua
1 galbenus
4 linguri miere topita
100 g unt moale
2 lingurite scortisoara
2 lingurite esenta de vanilie
2 lingurite cuisoare macinate
Coaja rasa de lamaie
1 lingurita bicarbonat de sodiu

1. Amestecati toate ingredientele uscate.
2. Adaugati untul cubulete, mierea fierbinte si ouale plus un galbenus. Framantati un aluat moale, flexibil, apoi intindeti-l pe masa de lucru, pudrata cu faina. Nu e nevoie sa fie foarte subtire. Daca va fi asa, biscuitiivor deveni prea crocanti. Ii taiem cu forme sau cu un pahar, si ii coacem la 180 de grade Celsius, pana devin aurii.

Cu asta am incheiat transmisia de Craciun, sa va mearga coptul struna, multa pofta la chiftelute si sa va unga la suflet supa de pui de casa! Craciun fericit!

Un comentariu:

  1. Delicioase par dulciurile tale. Să vă bucurați de ele și de zilele de sărbătoare ce urmează. Un Crăciun fericit îți doresc! :*

    RăspundețiȘtergere