luni, decembrie 05, 2011

Salata Vitamina C... de la Cristina, evident!



Cu vremea de afara cam un lucru e sigur: stranuturile vor deveni ceva comun zilele astea, cand ba e ingrijorator de cald si ploua, ba da frigul dintr-o data. Ma gandesc ca am putea gasi o solutie intr-o vitamina acrisoara sau intr-o cupa plina de astfel de vitamine, numai bune de luptat cu vremea schimbatoare de la inceput de decembrie. Daca maine Nicolae ne face o vizita, sunt convinsa ca mai toata lumea o sa gaseasca prin ghetute ingrediente pentru o astfel de salata. Nu ne trebuie decat un car de rabdare pentru rodie, asta daca a zacut pe raft mai mult decat necesar si in cazul asta desfacutul ei o sa ne dea dureri de cap. Daca insa pare a fi proaspata, game on!

Pentru doua vitaminizari:

1 portocala
1 kiwi
1 sweetie
1 conserva mandarine
1 lingura miere
4 linguri lichior de mandarine

1. Curatam fructele, pastram perlutele de rodie intr-un bol, portocala si un kiwi le feliem, iar pe sweetie il "decorticam" de tot, sa ramana numai pulpa lui.
2. Conserva de mandarine o strecuram si ii pastram zeama intr-o craticioara. In ea mai amestecam mierea si lichiorul de mandarine si infierbantam sosul pentru salatica noastra vesela.
3. Asezam fructele in straturi in cupe sau pahare sau ce mai gasiti voi, dupa care imbaiem rezultatul in siropul licoros. Tot ce vom vrea e ca cel de langa noi sa spuna "nu mai pot!" ca sa putem lua si portia lui!

3 comentarii:

  1. Cine a zis că doar vara mâncăm colorat? E de mare efect combinația asta de culori, ca să nu mai zic ce pofte stârnește... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, cum arata...sanatate in cea mai delicioasa forma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur fetelor ca va place cum se prezinta! Sa o incercati!

    RăspundețiȘtergere