luni, ianuarie 09, 2012

Trifle V

 
Salutare! Daca tot s-a terminat cu tot soiul de petreceri si perioade in care mancarea trebuie sa fie cat mai deosebita si spectaculoasa, trecem astazi la cateva deserturi total nespeciale, simple, pueril de aranjat in cupe, aproape inofensive vis-à-vis de greutatea noastra corporala de dupa Sarbatori (oricum stricata si asta), in schimb periculos de delicioase si macar unul gata sa induca dependenta. Chiar daca par sa semene intre ele, puncte comune nu vor avea decat in colorit as zice eu (nu a fost cu intentie oranjul) si asezarea stratificata. Propun si un poll, daca tot seamana cele trei. Sunt trei deserturi numai bune  pentru clipe de plictiseala sau musafiri de ultim moment. Nu aveti nevoie decat de multe degete de lins dupa ce le pregatiti!

Incepem deci cu prima cupa: Trifle V – V de la Vlaicu sau ce mai vreti voi, trifle de la faptul ca e plina de straturi (lucru definitoriu), plus crema tipica desertului englezesc, adica un "custard" (ori pur si simplu o crema de vanilie cum am facut eu), jeleu si un strat de “prajitura” – ideal ar fi pandispan sau piscoturi, insa eu am mers pe o varianta mai nonconformista, "crumble" de biscuiti (ori ceva de genul asta, more or less). Ce va v-a lua poate un pic mai mult timp, va fi jeleul, care cat de cat trebuie sa se lege, insa face frigiderul si treaba asta.

Pentru 4 cupe mari:

100 g biscuiti pisati
1 plic zahar vanilat
40 ml unt topit
250 ml lapte rece
1 plic Crema pt Prajituri de la Dr. Oetker plus 4 linguri zahar
1 plic glazura pt tort tip jeleu rosu (tot Dr. Oetker)
200 ml suc de la un compot de caise
2 linguri zahar
Caise din compot
200 ml frisca

1. Incepem cu jeleul: amestecam plicul de glazura rosie cu 2 linguri rase de zahar si 200 ml suc de caise din compot. Punem amestecul la foc 1 minut, cat sa il infierbantam, apoi il luam jos de pe foc si il dam la racit. Cand are temperatura camerei, il punem la frigider, amestecand din cand in cand cu o furculita, asta ca sa faramitam jeleul. Il lasam la figider, pana cand e complet legat.
2. Pisam biscuitii, apoi ii amestecam ca un plic de zahar vanilat si untul topit. Compozitia asta o distribuim apoi pe fundul recipientelor in care vom servi desertul.
3. Pregatim crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj, feliem caisele si batem frisca.
4. Incepem sa asezam straturile: peste stratul de biscuiti pisati asezam un strat de crema de vanilie. Urmeaza un strat de jeleu faramitat, unul de caise, crema de vanilie si in final un topping serios de frisca. Mai garnisim cu o felie de caisa si gata! Dam la frigider o vreme, pana vin invitatii, apoi ne facem planuri pentru desertul de saptamana viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu