duminică, martie 11, 2012

Waldorf Salad

 
Continuam cu a doua salata, salata Waldorf. Salata asta nu e pentru toata lumea, asta e clar. E o combinatie de carne, legume, fructe si nuci care pentru cei cu retineri vis-à-vis de combinatia dulce-sarat va fi o provocare. Salata a aparut intre anii 1893-1896 la Hotelul Waldorf din New York. Se crede ca ii apartine lui Oscar Tschirky si era lipsita initial de nuci. Astea au fost adaugate prin 1928. A fost o salata interesanta, usoara si cu pareri impartite. Am fost trei la masa si lucrurile au stat cam asa: Cristi nu gasea lucul merelor in salata, Cami ar fi renuntat usor la nuci, iar mie mi-a placut enorm combinatia mere/telina verde. Salata merita incercata, macar pentru a mai varia meniul saptamanal, asa ca obtineti 4 portii din urmatoarele:

2 mere verzi
1 mar rosu
1 lingura suc lamaie
1/2 cana telina verde rondele sau radacina data pe razatoare
1/4 cana nuci
1 salata verde
2 linguri maioneza
2 linguri iaurt gras
Sare, piper
Optional, piept de pui fiert
Struguri

1. Daca folositi piept de pui (la 4 oameni va trebuie unul intreg), il spalati bine, il fierbeti cu cateva legume ca pentru o supica de pui, apoi il scurgeti si taiati cubulete.
2. Spalati salata verde si o rupeti bucatele. Spalati apoi merele si telina, apoi le taiati feliute. Daca aveti doar telina radacina, nu e bai, o dati pe razatoarea mare, ca e la fel de buna. Nu uitati sa le stropiti cu zeama de lamaie.
3. Pregatiti sosul de maioneza si iaurt, condimentati-l apoi.
4. Amestecam merele, telina, pieptul de pui si sosul, apoi asezam toate astea pe un pat de salata verde. Garnisim cu jumatati de nuca si struguri verzi si salata Waldorf e gata! O combinatie interesanta de texturi si arome, numai buna pentru o masa de duminica! Pofta sa aveti!

Un comentariu: