miercuri, ianuarie 09, 2013

Briose cu banane si visine


‘Neata! Cam tarziu, ce-i drept, insa cum ar suna un mic dejun pentru weekendul viitor, cu niste briose aburinde langa ceasca de cafea? M-am gandit la o combinatie delicioasa si consistenta, numai buna de inceput o zi de iarna. Si ca sa fim in ton cu sezonul, o ninsoare de cocos mi s-a parut chiar potrivita. Am adus in schimb niste arome mai exotice sa ne imaginam putin cum ar fi eventual un concediu intr-o locatie mai calduroasa, asa ca asta a fost rostul bananelor si al romului. Au iesit 24 de briose aromate din urmatoarele:

200 g unt
1 ½ cani zahar brun
1 lingurita praf de coaja de portocala
1 ½ lingurite esenta vanilie
2 oua
200 ml sana
140 ml iaurt gras
2 ½ cani faina
1 praf de copt
2 banane
Zeama de lamaie
2 linguri rom
2 pumni visine tocate

1. Pentru inceput am facut o spuma din unt si zahar, la care am adaugat, pe rand, ouale intregi si aromele de portocale si vanilie.
2. Am facut apoi un piure de banane cu putina zeama de lamaie si rom, din ala adevarat, nu esenta. Cu asta am imbunatatit spuma de unt si oua.
3. Am alternat apoi restul de ingrediente umede si uscate, ultima tura fiind una de faina, ca pentru orice tip de briose care se respecta.
4. In final, am adaugat visine tocate si scurse de zeama, pentru un plus de surpriza la prima muscatura.
5. Am portionat frumos cu lingura aluatul in tava de briose, in hartiute speciale, bineinteles, dupa care le-am copt cam 35 de minute la 180 de grade Celsius.
6. Cand briosele s-au racit, le-am tras o glazura de zahar cu aroma de punch de la Dr. Oetker si, dupa cum spuneam la inceput, o ninsoare de cocos, sa se potriveasca atat anotimpului cat si aromelor exotice din compozitie. O zi usoara, cu opriri in bucatarie va doresc!

Un comentariu:

  1. O reteta minunata. Am preparat-o cu ajutorul cuptorului electric Ertec rotund.

    RăspundețiȘtergere