miercuri, ianuarie 30, 2013

Pasta de branza “Rotiseria”


Am promis amintiri (culinare) din copilarie, asa ca asta e prima pe lista: crema de branza vanduta la suta de grame in rotiseria de la coltul strazii noastre. Isi mai aminteste cineva de “Rotiserii”? Ah… locul in care in vremea dinainte de copilaria mea cu siguranta puiul rotisat umplea narile cumparatorului, un soi de “impinge tava” la pachet, cu tavi pline de mancaruri aproape “fast food”, insa sincer mult mai delicioase si apetisante. Pe cand am ajuns eu sa le vad, rotiseriile astea mai pastrau doar o parte din meniul gustos de care vorbeam, amintirile mele cele mai pregnante fiind caserolele cu creme de branza si halbele pufoase de bere. Erau un loc in care barbatii din mai tot cartierul se adunau la o “bericica”, spuneau bancuri deocheata si unde asteptau duminica sa fie chemati la pranzul gata pus in farfurie. Nostim cum memoria noastra e atat de selectiva! Probabil ca mai existau si alte bunatati pe ordinea de zi, insa copilul din mine nu isi aduce aminte decat de branza cu rosii, spuma alba de bere amaruie la care pofteam mai toti copiii veniti sa ne adunam capii familiilor in duminica libera si bancurile cu Bula pe care le reproduceam cu mare succes mai apoi, in spatele blocului.

Ca sa nu mai lungim vorba, iata delicioasa pasta de branza din vremurile comuniste, intinsa pe o felie groasa de paine, garnisita cu felii obraznice de rosii:

250 g branza de vaca 20%
60-80 g unt
1 ½ lingurita boia
½ lingurita sare
½ lingurita piper
½ lingurita chimen tocat
¼ ceapa alba tocata marunt (optional, insa binevenit)

Dupa ce frecam toate astea impreuna, ajungem sa avem un aperitiv delicios, o gustare de seara minunata, iar daca vom plusa cu rondele de ceapa verde, un rasfat rustic din care nu ne vom mai putea opri…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu