marți, martie 29, 2011

Spaghetti vegetariene… sau mai de Post…



Daca ultima data am gatit o prajitura complicata (pentru mine cel putin), am hotarat sa revin la stilul propriu cu o reteta pe cat de usoara, pe atat de potrivita unei zile de post. De data asta nimic complicat: doar niste spaghetti si niste legume intr-un sos dulceag de rosii. Cred ca asta a fost prima mancare pe care am gatit-o cu Cristi, (ce-i drept pe atunci nu chiar de post) pe vremea cand incerca sa ma convinga de cate si mai cate stie un barbat sa faca. Sa nu lungim vorba, ca mi-e foame! Repet: asta nu e decat o idée simpla de mancarica fara carne, nu o reteta simandicoasa, din contra, una de urgenta, de ultim moment cand nu mai stii ce sa pui pe masa, plina de conserve de prin camara si alte chestii nespecifice unui adevarat bucatar!

½ pachet spaghetti, noi folosim Barilla Capellini n. 1
1 ceapa mare
2 catei usturoi
ulei pt calit (vreo 2 linguri)
1 borcan ciupercute
1 conserva mazare
1 cutie suc de rosii (noi avem Cirio Pasata) 500 grame
sare, zahar, piper, curry, condiment pizza

1. Punem la fiert, cand apa cu sare clocoteste, cam o jumatate de pachet de paste, asta pt 2-3 portii. Cand sunt gata le strecuram si eventual le dam un jet de apa rece.
2. Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Cand e gata, sticloasa, aruncam peste ea usturoiul tocat marunt. Imediat adaugam si ciupercile din conserva, stoarse si mai calim vreo 2-3 minute.
3. Adaugam apoi si mazarea si automat sucul de rosii. Putem folosi si vreo 2-3 linguri de pasta de rosii si vreo 2 pahare de apa. Oricum, pe langa sosul asta mai adaugam si noi cam 100 ml apa.
4. Adaugam condimentele: sare dupa gust, vreo 2 linguri de zahar (mie imi place mai dulce mancarea asta), 1 ligurita buna de condiment pt pizza sau oregano si rozmarin uscat, o lingurita de curry si ceva piper. Lasam sa mai fiarba cam 5 minute, sa se elibereze toate aromele. Puteti sa presarati si niste cascaval ras. Miam miam… sa nu va ardeti!

Un comentariu: