sâmbătă, aprilie 30, 2011

19. Ciorba radauteana

Ne intoarcem in “eterna si fascinanta” Romanie pentru una din preferatele mele ciorbite de pui. Varianta “vero” a acestei ciorbe este mult mai “consistenta” – se pun vreo 3-4 galbenusuri si cam o cantitate dubla de smantana grasa. Eu rama la varianta familieie mele. Sincer imi pare mai O.K., atat ca si consistenta si gust, cat si dpdv al colesterolului, nu ca as gati eu numai chestii sanatoase sau light. Va recomand sa incercati ciorbita asta. Nu e greu de facut, iar rezultatul e o minunatie de mancare cu un “flavor” autentic romanesc.

Ingrediente:

800 g carne de pui (piept stiti ca folosesc in general, dar aici merge cam tot ce aveti: tacam, spate, pulpe, cu cat mai multa carnita, cu atat mai bine)
2,5 l apă rece
3 morcovi mari
2 rădăcini de pătrunjel
2 g piper negru boabe
2 linguri condiment universal pentru supe
5 căței de usturoi pisați
2-3 linguri de oțet
sare după gust
2 gălbenușuri 
200 g smântână grasă (25% grăsime)

1. Carnita de pui (piept, spate, pulpe) se spala bine și se pune la fiert în apa rece împreună cu radacinile taiate in bucati.
2. Se spumuiește supa ori de câte ori este nevoie, iar atunci când toata spuma s-a lăsat mai punem piperul si vegeta.
3. Când carnea este fiarta se strecoara supa într-o alta oala. Tăiem cubulețe carnița dupa ce am curățat-o de piele si oase iar legumele le dăm pe o răzătoare mare. Astfel pregătite le dăm din nou la fiert în supa strecurată împreună cu usturoiul pisat, otetul si sarea.
4. După ce ciorbița noastră a mai dat un clocot împreună cu ultimele ingrediente adăugate se ia de pe foc.
5. Într-un bol se amestecă bine galbenusurile si smantana, apoi se dizolva adăugând treptat supă fierbinte cu polonicul. Această compoziție se varsă în cratița cu supa fierbinte amestecând în permanență. Sevim ciorba decorată cu pătrunjel verde tocat și ardei iute. Inca o portie?

5 comentarii:

  1. Pare a fi o delicatese, nu am incercat inca, insa voi incerca cat de repede am ocazia.ce gust arE?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca iti plac ciorbele de pui si mai ales puiul cu usturoi, asta sigur iti va placea! Spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. ciorba e foarte buna, dar nu se potriveste cu stilul meu de viata caci are cam multe etape.Idea e buna si o s-a adaptez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super! Ce merge mai rapid stiu ca tie ti-e mai de ajutor! Ma bucur ca a iesti buna. Si daca ai facut-o tu, grozava, am dovada de la prajituri1 Pup

    RăspundețiȘtergere