joi, aprilie 21, 2011

Aperitiv “Mozaic”


De data asta nu gatesc de prin bucatariile altora, ci doar de prin bucataria de la etajul 6 a bunicii mele, si inca cu dedicatie pentru o foarte draguta si buna prietena. Sper sa ii iasa si sa fie multumita de reteta, nu de alta dar implica si ceva masuratori “ochiometrice”. Aperitivul asta da bine atat pe un platou combinat, langa niste frigarui de branza Brie si rosii Cherry, cat si in burtica noastra. Merge atat la sarbatori, cat si in weekend cand aveti chef de ceva sarat, ca si gustarica, langa un pahar bun de vin.

300 g sunca feliata (muschiulet)
300 g cas
1 ardei gras rosu
Masline tocate (la tura asta eu nu am avut, am uitat sa iau)
5 oua
5 linguri faina
2 linguri smantana
1 lingurita praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
Sare, piper, oregano sau condimente pentru pizza

1. Taiem sunculita si casul cubulete, la fel si ardeiul, si amestecam aici si maslinele tocate, daca avem.
2. Separat, intr-un bol, batem bine ouale intregi cu condimentele, ca pentru o papara. Adaugam lingurile de smantana si omogenizam bine, apoi sucul de lamaie. Pe rand, si amestecand cu un tel pentru a evitat cocoloasele, adaugam faina si praful de copt. Daca ni se pare ca e prea moale aluatul asta, mai putem adauga 1-2 linguri de faina.
3. Adaugam aluatul peste restul de ingrediente tocate, amestecam bine, si repartizam compozitia in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt sau putin unt si faina.
4. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, cam 50 minute. Trebuie verificate apoi checurile cu o scobitoare, dar atentie, sa nu nimeriti un cubulet de cas topit. Cand oul e legat, scoatem si lasam sa se raceasca tavile. Aperitivul asta merge de minune langa niste ciupercute cu sos de maioneza si smantana…

2 comentarii: