Dupa cum spuneam, concurenta aici e serioasa, ca sa nu mai spun ca si in familia sotului meu desertul are deja un bun renume! Aici prezentam varianta Cristina V, respectand principiile desertului tipic italian, asa cum se regasesc in mai toate retetele din cartile de bucate: mascarpone, galbenusuri, baza de piscoturi si cacao. Rezultatul (nu ca l-as lauda :D) a fost delicios si ca bonus am descoperit si secretul: e marca de crema de branza mascarpone folosita. Am mai incercat vreo 2 sau 3 feluri pana acum, dar de azi raman la Exquisa: un mascarpone dens, untos, cu aroma minunata si de care nu ma mai despart. Noi am facut o tava mare, dar continutul nu foarte inalt. Cu toate astea a fost un succes!
Ingrediente:
400 g piscoturi
500 g mascarpone
200 ml frisca
3 galbenusuri
6 linguri de zahar
3 pliculete zahar vanilat
4 linguri rom sau cognac
2 cani cafea neagra tare, neindulcita
Vreo 2 linguri de cacao
1. Frecam bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Cand avem o spuma consistenta, adaugam crema de branza si omogenizam bine totul.
2. Batem frica, nu extrem de tare, apoi o incorporam si pe aceasta in amestecul anterior. Adaugam apoi si alcoolul.
3. Pregatim o cafea tare si o punem intr-o farfurie. Pe rand, scufundam jumatate din piscoturile noastre pentru 2 secunde in cafea, apoi le asezam intr-un strat in tava.
4. Intindem jumatate din cantitatea de crema peste piscoturi. Pudram un start de cacao, apoi o luam de la capat cu inmuiatul piscoturilor. Mai facem un strat de piscoturi, apoi culminam cu un strat de crema pudrata din nou cu cacao. Desertul trebuie dat la frigider macar o ora sa se intrepatrunda aromele si abia apoi poate incepe dezmatul!
Ingrediente:
400 g piscoturi
500 g mascarpone
200 ml frisca
3 galbenusuri
6 linguri de zahar
3 pliculete zahar vanilat
4 linguri rom sau cognac
2 cani cafea neagra tare, neindulcita
Vreo 2 linguri de cacao
2. Batem frica, nu extrem de tare, apoi o incorporam si pe aceasta in amestecul anterior. Adaugam apoi si alcoolul.
3. Pregatim o cafea tare si o punem intr-o farfurie. Pe rand, scufundam jumatate din piscoturile noastre pentru 2 secunde in cafea, apoi le asezam intr-un strat in tava.
4. Intindem jumatate din cantitatea de crema peste piscoturi. Pudram un start de cacao, apoi o luam de la capat cu inmuiatul piscoturilor. Mai facem un strat de piscoturi, apoi culminam cu un strat de crema pudrata din nou cu cacao. Desertul trebuie dat la frigider macar o ora sa se intrepatrunda aromele si abia apoi poate incepe dezmatul!
Un desert usor si delicios, cu timp minim de preparare! Ma scoate din dificultate cand avem musafiri on short notice!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!
Ma bucur enorm ca cineva pune in practica si chiar apreciaza incercarile mele! Merita, deci, toata straduinta mea. Te pup, Moni!
RăspundețiȘtergereBun bun si delicios !
RăspundețiȘtergerecum a mai ramas cu limonada aia???
RăspundețiȘtergere:))))))) Mai "Anonim", noi la intruniri acum am trecut pe cocktail-uri, asa ca... limonada numai in timpul serviciului :))) si cum nu suntem colegi...
Ștergere