duminică, mai 15, 2011

8. KÖNIG LUDWIG WEISSBIER

http://www.koenig-ludwig.com/klw/koenig_ludwig_en.asp

Primirea pe site ni se face elegant, de catre un print bavarez, lucru ce nu poate insemna decat ca urmeaza sa bem o bere cu traditie si de calitate. Asa si este.

Am avut doi degustatori si ambii (eu fiind a treia) au declarat ca berea asta e chiar buna! Daca inca mai cosider ca Weihenstephaner este cea mai buna,  despre König Ludwig Weissbier pot sa spun ca e absolu necesara in antrenamentul cu beri din categoria asta. E ca si cand  o trupa autohtona ar concerta in deschiderea unui spectacol sustinut de alti monstri sacri. La asta ma duce gandul cand beau berea asta. E o bere alba nefiltrata, cu un continut de grau, orz si hamei cu un 5.5% potrivit numai bine. Pret? Usor ridicat pt 0.5 l dar merita fiecare din cei 650 de banuti.

Dulceaga, moale, slab acidulata, placuta rece sau la temperatura camerei, berea asta are o spuma pufoasa alba. Cu toate astea nu poti sa spui ca e intens carbogazoasa. Aroma e supla, clar de cereale, usoara si placuta. Paharul devine usor tulbure iar continutul lui are  nuanta ce aduce a portocaliu-slab rosiatic. O bere minunata ce stie sa deschida apetitul spre berile din clasa ei, o lectie numai buna pentu incepatorii care vor ceva mai mult de la un pahar spumos si racoritor, pentru cei ce incep sa descopere perfectiunea si inspiratia in materie de bere. O recomandam in vara asta, negresit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu