Reteta asta am facut-o ca o provocare, in incercarea de a egala performantele unei firme de catering de la care se ghiftuia Cristi in pauzele de masa. Din descrierea lui si cercetari pe Internet, am ajuns nu la Puiul Bombay, cum e in mod normal reteta, ci la substitutul “Porc”, respectand cam toate principiile mancarii de baza (sos soia, fructe uscate, alune caju, ghimbir). Din spusele instigatorului am inteles ca rezultatul a fost cat se poate de reusit, iar expresia “poti sa mai faci” a pus paie pe focul din bucataria noastra.
1 muschiulet de porc (sau piept de pui daca vreti originalul)
6 linguri sos soia
Sare, piper
2 cepe
1 ardei gras rosu
O bucata ardei iute
4-5 felii mango deshidratate sau caise deshidratate
Ulei pentru calit
2 catei usturoi
2 rosii tocate
1 lingurita curry
½ lingurita ghimbir praf
2 lingurite zahar brun
½ doza lapte de cocos
Nuci caju (optional)
1 punguta orez pt 2 portii
1. Fierbem orezul cu punguta in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 15-16 minute, in fuctie de fel, scurgem punguta, o lasam sa se odihneasca vreo 5 minute, apoi o desfacem si asezam orezul in boluri. O punguta din asta ajunge la 2 portii bune.
2. Spalam muschiuletul, il stergem bine, apoi il taiem cubulete si il asezam intr-un vas cu sosul de soia, putina sare si piper. Il lasam la marinat cam 20-30 de minute.
3. In putin ulei calim cepele tocate marunt, ardeiul gras si cel iute si fructele tocate.
4. Scoatem carnea de la frigider si o prajim in foarte putin ulei, pana e facuta. O mutam cu tot cu sos apoi peste legumele calite. Mentinem totul pe foc.
5. Adaugam peste toate acestea cateii de usturoi tocati si rosiile tocate, la fel si restul de condimente, inclusiv zaharul brun.
6. La final adaugam laptele de cocos si nucile caju si mai lasam sa dea totul un clocot. Sosul obtinut il servim peste orezul din boluri. Ce de culori! Si ce aroma are carnita dupa ce e marinata in sos de soia! Nu as fi crezut ca laptele de cocos are un asemenea deznodamant intr-o mancare. E minunat, va asigur!
1 muschiulet de porc (sau piept de pui daca vreti originalul)
6 linguri sos soia
Sare, piper
2 cepe
1 ardei gras rosu
O bucata ardei iute
4-5 felii mango deshidratate sau caise deshidratate
Ulei pentru calit
2 catei usturoi
2 rosii tocate
1 lingurita curry
½ lingurita ghimbir praf
2 lingurite zahar brun
½ doza lapte de cocos
Nuci caju (optional)
1 punguta orez pt 2 portii
1. Fierbem orezul cu punguta in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 15-16 minute, in fuctie de fel, scurgem punguta, o lasam sa se odihneasca vreo 5 minute, apoi o desfacem si asezam orezul in boluri. O punguta din asta ajunge la 2 portii bune.
2. Spalam muschiuletul, il stergem bine, apoi il taiem cubulete si il asezam intr-un vas cu sosul de soia, putina sare si piper. Il lasam la marinat cam 20-30 de minute.
3. In putin ulei calim cepele tocate marunt, ardeiul gras si cel iute si fructele tocate.
4. Scoatem carnea de la frigider si o prajim in foarte putin ulei, pana e facuta. O mutam cu tot cu sos apoi peste legumele calite. Mentinem totul pe foc.
5. Adaugam peste toate acestea cateii de usturoi tocati si rosiile tocate, la fel si restul de condimente, inclusiv zaharul brun.
6. La final adaugam laptele de cocos si nucile caju si mai lasam sa dea totul un clocot. Sosul obtinut il servim peste orezul din boluri. Ce de culori! Si ce aroma are carnita dupa ce e marinata in sos de soia! Nu as fi crezut ca laptele de cocos are un asemenea deznodamant intr-o mancare. E minunat, va asigur!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu