sâmbătă, mai 07, 2011

Chec cu curmale, reteta Annei Olson – mic dejun bogat in fibre!

 
Femeia asta ma uimeste de fiecare data. Am facut deja de mai multe ori reteta asta de chec si ne-a placut enorm. Acum am imbunatatit-o cu o ceasca de cafea cu lapte la micul dejun si a fost nemaipomenita! Daca as avea rabdare la prajituri as face pentru fiecare dimineata, macar asa, sa simt mirosul proaspat de gem de curmale in bucatarie! Reteta e chiar simpla, asa, ca pentru incepatori. Aveti numai nevoie de rabdare pana se raceste. Va trebui sa duceti o lupta serioasa cu instinctul de a da iama in tava de chec, inainte de a fi rece prajiturica!
 

1 ½  cana curmale fara samburi, tocate
¾ cana suc de portocale
1 ¾ cana faina
½ cana zahar
1 lingurita praf de copt
¼ lingurita cuisoare macinate
1 ou
¼ cana ulei

1. Intr-o craticioara punem pe focul cel mai mic curmalele la fiert in sucul de portocale. Le lasam pana scade zeama; vor deveni un soi de gem, mai gros.
2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol mare: faina, zahar, praf de copt, cuisoare.
3. Intr-o ceasca batem oul cu uleiul.
4. Peste amestecul de ingrediente uscate, incepem sa adaugam pasta de curmale racita, apoi oul amestecat cu uleiul. Omogenizam bine. Nu va speriati, va fi un aluat mai tare.
5. Punem aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, apoi o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, raftul 2, 45 de minute. O verificati cu o scobitoare. Nu recomand sa lasati prajitura in cuptor mai mult de 45 de minute. Trebuie sa fie un chec mai umed, nu foarte uscat. Sa il taiati feliute abia cand e racit de tot, altfel se va faramita destul de usor. Sa vedeti ce buna e o feliuta din asta unsa cu Nutela! Sa te lingi pe degete!

2 comentarii: