joi, mai 26, 2011

Supa de rosii 1 - ca la mama (mea) acasa

 
Pentru inceput avem de facut o declaratie: asta e supica ce umple o farfurie de doua ori la noi in familie. La varianta de azi s-a cerut supliment si de data asta, asa ca nu poate fi decat o supica buna, mai de vara, ce poate fi savurata si calduta doar. E dulceaga, are vitamine, evident hidrateaza pe vremuri calduroase si mai ales e vesela prin culoare si textura. Mai avem o varianta in familie, insa azi o prezentam pe cea cu fidea sau taitei de casa. Pe astia i-am capatat si au fost minunati. Inca sper ca mama finului meu sa instraineze reteta asta celebra a ei, de paste. Cand o am, facem raviolli, promit!

Supica asta va pacali si copiii care inca mai refuza morcovelul in supica, sau cel putin la mine tin minte ca supa de rosii functiona perfect. Pentru cel ce o gateste e si mai binevenita: mai rapida ca asta nu stiu decat una greceasca (dar mai la vara…). Sincer, mai simplu de atat nu se poate, mai rapid doar, dupa cum spuneam.

Ingrediente:

2 l apa
1 cutie rosii pasate, 500 ml
2 morcovi mari
1 lingurita vegeta
4 ½ linguri zahar
Cam 2 lingurite sare
2 linguri ulei
2 lingurite faina
3 pumni de taitei – fidea

1. Curatam morcoveii si ii taiem rondele. Ii punem apoi la fiert in 2 litri de apa.
2. Cand morcovii s-au fiert, adaugam vegeta, bulionul, zaharul si sarea. Mai lasam sa fiarba totul cam 5 minute bune.
3. Intr-o craticioara mica punem la incins faina si uleiul, grija la cocoloase! Nu lasam pe foc decat cateva secunde, pana se infierbanta bine uleiul. Turnam apoi rantasul asta peste supica. Mai lasam sa fiarba si asa 5 minute. 
4. Ultimul pas: taiteii. Ii adaugam si pe ei si ii lasam sa fiarba 2-3 minute apoi oprim focul si dam oala de o parte. O minunatie de supica dulce pentru inceput de vara, numai buna dupa o zi de munca, usoara si placuta! Inca o portie?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu