luni, iunie 13, 2011

9. ERDINGER CHAMP


Zilele astea am descoperit, pe langa axioma conform careia “numai din iubire nu putem trai” (deci muncim/invatam mai mult – gatim mai rar), ca in bucataria noastra gasim mai nou doar bautura. Cam de toate soiurile: de la un vin depozitat la rece si care asteapta trist cam de o saptamana-doua in coace un tirbuson care sa il elibereze de duhul rau al frigului, la vreo 9 sortimente de bere si alte licori mai dulcege sau mai amarui ce ne umplu serile deja mult prea calduroase de la un anume etaj.

A venit vremea sa ne mai si laudam sau plangem de ultimele achizitii de la targul de bere din anul asta, desfasurat cu multa promovare in Auchan-ul nostru drag. Ca atare, am saltat dopul primei dezamagiri, si de pe acum va spun, nu ultima. Incep acum sa le astern (in lipsa de mancaruri noi – noroc cu frigiderul lu’ mami!) cu regret pe “hartie”. Primele 3 sticle nu au reusit sa ne incante. Ce-i drept, am lasat “the real deal” mai pe la urma.

Prima bere din proaspetele achizitii a fost o sticla de Erdinger Champ. Am cumparat-o cu mult avant, cunoscand potentialul renumelui si calitatea care ne-a cucerit in ceea ce priveste un alt sortiment, Erdinger Kristall. Pentru Cristi aceea a fost una din cele mai bune beri aduse de prin concedii, dar cu parere de rau, la targul de anul asta, noi  nu am gasit-o. Cea despre care vom vorbi, Champ, vine intr-o sticluta eleganta de 0.33 litri si e o bere nemteasca interesanta, insa nu neaparat pe gustul nostru. In ceea ce priveste impresia lasata de ea, de data asta am cazut de acord intru totul.

http://www.erdinger.de/en/products/products/champ.html#Information

Erdinger Champ e o bere nemteasca blonda din grau, 4.7% vol. Pretul nu ni-l mai amintim, dar cu siguranta se invarte in jurul a 3.9 lei.
Erdinger Champ - pure wheat beer enjoyment straight from the bottle.

Surprinzator slogan, chiar si pentru un pahar de bere, as zice eu. Ce ne-a adus paharul asta? O spuma plina, fina spre mediu-fina. Ca si filtrare si culoare, e cea mai opaca bere de pana acum, galben inchis, ca un jeleu opac de nu iti vezi degetele de partea cealalta a paharului. Ca si Urquell, e usor acrisoara. Are un miros de drojdie pregnant, si simti alcoolul chiar cand o mirosi. In schimb dupa ce ai baut din ea, ai o usoara senzatie de bere apoasa ce lasa un gust persistent de cereale in gura abia dupa ce ai baut-o, nu cat timp o degusti, parca de fulgi de ovaz de la micul dejun; eu am asociat gustul efectiv cu ceva fainos. Inelul de spuma e foarte alb si subtire, permanent, pana la consumarea paharului. Desi inteapa mirosul prin alcool, atunci cand o bei nu se simte deloc. O bere cu adevarat light dar fara prea multa personalitate, accesibila oricarui incepator in ale berii. Daca ar fi sa dam nota, la mine nu trece de 7.5. Cristi o simte acida si chiar da senzatie de balonare rapida, de nu prea iti mai faci curaj pentru inca un pahar… recomandam totusi in continuare varianta Kristall, o adevarata specialitate bavareza. Cele doua nu se  compara. Mai incercam o varianta, cea bruna, poate avem mai mult noroc!

http://www.erdinger.de/en/products/products/kristall.html#Information


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu