miercuri, iulie 27, 2011

Sandwich rustic

Ma gandeam zilele trecute la metode de a salva doua chifle luate de ceva vreme si refuzate sistematic in favoarea unor farfurii de ciorba sau mai apoi din vina complotului unor vinete proaspat coapte in cuptor. Numai la o combinatie imi statea gandul: chifle vechi, ulei de masline, branza si grill… in final am ajuns din nou sclava cuptorului pentru cateva seri la rand, de parca in familia asta blogul striga “duty” numai pentru unii… Combinatia a prins la publicul meu numeros, respectiv colegul de apartament, de minune! Noroc cu ploile din ultima vreme si racoarea de seara, ca altfel nu ma vad bine de cand se cumpara regulat chiflele astea albe si patratoase de la brutaria noastra preferata, Panemar.


Sandwichurile astea sunt o masa copioasa, delicioase langa un film bun de seara, si dau aroma bucatariei de vara. Nu aveti nevoie decat de chifle sau paine veche si una-alta, mai toate prezente prin frigiderele gurmande.

Pt doi:

2 chifle simple
2 linguri ulei de masline
100 g branaza de burduf
4 felii de sunca
4 felii branza topita
Ierburi de Provence, cam 1 lingurita
Crema de hrean
Rosii la nevoie

1. Metoda e cea mai simpla: taiem chiflele in doua si stropim partea alba a jumatatilor cu cate ½ lingura de ulei de masline si aruncam peste ele un praf de ierburi de Provence. Dam drumul la grilul cuptorului si punem feliile la prajit maxim 5 minute, pana se rumenesc, cam la 220 grade Celsius.
2. Scoatem chiflele aburinde si le ungem bine cu branza de burduf, mai ales pe partile mai uscate.
3. Adaugam apoi pasta de hrean, cam cat putem suporta…
4. Punem peste crema de branza cate o felie de branzica topita, apoi una de sunca si garnisim in final cu rosii proaspete! Deja stiu ce mancam diseara… Again!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu