sâmbătă, august 06, 2011

De la LICHER WEIZEN la ERDINGER WEISSBIER si MAISEL’S WEISSE

 
 
 
Periplu prin 3 sticle de bere de grau, toate cu aroma nemteasca!

Cu riscul de a fi din nou criticati si apostrofati in ceea ce priveste gustul nostru in materie de spumoase, punem azi in balanta numai beri din malt de grau, nefiltrate, toate produse si imbuteliate in Germania. Pe cat de mult difera etichetele lor, pe atat si continutul sticlelor a lasat loc de discutii. Sunt toate beri echilibrate, cu personalitate insa evident, doar pentru una am cazut de acord ca fiind cea mai buna. O sa le luam de jos in sus, culminand cu cea pe care am considerat-o cea mai potrivita gusturilor noastre.

LICHER WEIZEN - looks just like it tastes: perfectly refreshing!

http://www.licher.de/brauerei/biere/weizen/weizen-engl/

E cel putin o bere “light”. Cu un guler alb imaculat, Licher Weizen, blonda nefiltrata din Lich, se prezinta intr-o nuanta galbui-inchis, relativ mata. E o bere foarte usoara care va placea fetelor intru cat nu e prea amaruie, foarte usor acidulata si cu un efect racoritor de toata frumusetea. In comparatie cu celelalte doua despre care mai vorbim, are insa mai putina personalitate, nu iese in evidenta decat prin calitatile asemanatoare “racoritoarelor”. Are cu toate astea ceva ce voi tine minte: un profund miros de spic de grau, ce pentru mine a ramas definitoriu vis-à-vis de nefiltrata asta. In alta ordine de idei, am luat o sticla de 500 ml si e cea mai “tare” dintre cele 3, avand un 5.4% vol. alc. Si un pret ce nu sarea de 4 lei.

ERDINGER WEISSBIER - the ultimate premium Weissbier

http://www.erdinger.de/en/products/products/weissbier.html#Information

Urmatoarea in Top 3 de azi ar cam fi Erdinger Weissbier, o alta blonda din drojdie fina, fermentata direct in sticla, dupa cum ne atata eticheta. De un impenetrabil galbui-oranj, nefiltrata poarta o spuma alba consistenta, durabila si compacta. Usor spre mediu amaruie (deci mult prea amaruie pentru mine, ideala pentru Cristi), Erdingerul asta a primit puncte prin aroma extrem de fina de cereale. E o bere mult mai masculina decat Licherul “light” de mai devreme, si as zice eu se adreseaza clar bautorilor de nefiltrate blonde. Are caracter, simti ca bei bere, nu alte chestii. Comparativ cu restul berilor Erdinger, asta a fost o surpriza placuta, spre deosebire de sora bruna, insa raman, eu personal, la varianta Kristall. Oricum, la noi in familie berea a castigat ceva teren in fata celorlalte, fiind cum zic unii “chiar buna!”. Sticla de azi a avut 500 ml de placere racoroasa, un elegant 5.3 % vol. alc. si un pret usor piperat in hipermarket, de vreo 6-6.3 leuti. Si daca va grabiti, la Real am auzit ca puneti mana pe niste pahare Clasa I!

MAISEL’S WEISSE, in sfarsit!


http://www.maisel.com/maisels_weisse/maisels_weisse_original_19.html

O bere pur si simplu minunata! O recomand cu mare drag! Un oraj intens cu un guler alb pufos, un gust dulce-acrisor cu o aroma clara de grau, de parca ai tine un spic deasupra paharului. E si ea usoara insa amareala insesizabila comparativ cu Licherului. Cu toate astea, prin parfum si aciditate scazuta, merg nu doar unul, ci doua, trei perechi de pahare! Definitoriu pentru berea asta e “Fresh!”, si spun asta pentru ca doi oameni am zis-o in acelasi timp. Pur si simplu se potriveste cu orice moment calduros, ni se pare ca merge la fel de bine dupa un covrig sarat sau dupa o friptura complicata. Chiar ne bucuram ca am descoperit berea asta, mai ales ca am desfacut deja de mai multe ori sticla aburinda si de fiecare data am avut aceeasi impresie despre continut. Noi am luat 5.2 % vol.alc. in 0.33 l la vreo 4 lei. O bere nefiltrata excelenta de nici nu-ti vine sa o imparti cu prietenii! Suna egoist, dar nu si cand tii in mana un pahar de Maisel’s Weisse...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu