sâmbătă, august 27, 2011

Sandwich cald cu ceapa alba crocanta

 
Avem concurenta la sandwichul rustic! O bunatate de gustare pe care am topit-o fara sa suflam (desi am fi putut :))!  In ultima vreme am descoperit ca ne place tare mult ceapa aceea mare, alba, crocanta si cu aroma mai light. Nu are iuteala cepei obisnuite si e minunata in sandwichuri, lucru pe care americanii il stiu de multa vreme, comparativ cu mine, care abia acu’ m-am trezit sa o incerc. In plus, am descoperit ca o astfel de ceapa inceputa tine mult si bine la frigider pentru o alta tura de gustari (nu vreau sa ma gandesc daca din cauze naturale sau datorita agriculturii intensive se produce si minunea asta!). Ultima gaselnita delicioasa suna asa:

Pentru 2 felii uriase de pita adevarata:

100 g bacon sau kaiser afumat
1 ceapa alba
Pasta de ardei
Un praf de oregano si unul de piper
(sare nu e cazul ca are destula pasta de ardei – Eros Pista daca va tine!)
Frunze de salata verde

1. Taiem doua felii uriase de paine, sau cat avem curaj…
2. Taiem fasii baconul sau kaiserul si il aranjam ostaseste pe feliile de pita.
3. Ceapa-minune o taiem rondele si le distribuim pe painea pregatita inainte. Ii dam un praf de oregano si unul de piper, pt arome.
4.  Dam sandwichurile la cuptorul cu microunde timp de 1.5 minute. Ceapa ramane inca crocanta si are o aroma grozava la cuptor!
5. Stropim cu pasta de ardei si garnisim cu frunzele de salata (sa avem iluzia unei mese sanatoase), apoi ne batem cu sotul/soata pentru cealalta felie!

P.S.
1. Nu se mai inscrie nimeni?... Am o reteta de cocktail si nu stiu ce sa fac cu ea... :D
2. Jur sa fac limonada pentru pofticiosii din MAG 1 CV, numai sa fac rost si de un CANCEU pe masura!

3 comentarii:

  1. Arata bine! O sa incerc si eu cat de curand sa-l fac :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador sandwichurile inovative, romanii prea s-au obisnuit cu banalul in materie de sandwichuri, e greu sa gasesti idei noi pe aici, felicitari pt initiativa

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Roxana, merci mult, sper sa il incerci si sa iti placa. Mai avem cateva astfel de incercari placute gustului :). Mult spor la gatit de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere