miercuri, septembrie 14, 2011

38. Salata de fructe in stil grecesc

 
Revenim din nou, in viteza, la retete din ciclul Canicula si Grecia! Azi ne racorim cu ceva mai deosebit fata de ieri, mai parfumat si mai colorat, plin de vitamine si energie pentru zilele dogoritoare ce mai urmeaza. Pregatim o salata de fructe in stil grecesc, foarte usoara si rapida, imbunatatita cu un ghiurghiuliu dulceag, numai bun si neasteptat ca si aroma. Saptamana asta o sa mai postam (sper…) si niste borcanele cu surprize, gatite nu de mine, ce-i drept, ci de mamica mea, experta in ale borcanelelor puse pe iarna. Pana atunci insa, amestecam urmatoarele, pentru 6 portii decente sau 4 total indecente:

1 pepene galben
2 nectarine sau piersici mari
1 para mare
Un ciorchine de struguri
1 pahar vin alb demi-dulce sau dulce (150-200 ml)
2 linguri bune de miere

1. Taiam pepenele in doua, apoi scobim semintele. E bine sa il spalati daca vreti sa serviti salata direct in coaja lui. Scoatem cu o lingura toata pulpa si o taiem apoi cubulete.
2. Spalam restul de fructe, le taiem cubulete si le adaugam peste pepenele nostru. Pe masura ce adaugam fructele, amestecam salata, sa se intrepatrunda aromele cat mai bine.
3. Intr-o craticioara punem vinuletul la incalzit, apoi adaugam mierea si incalzim totul pana cand e dizolvata cea din urma, fara a-l fierbe. Racim apoi vinul la temperatura camerei, il rasturnam peste salata si dam apoi totul la rece cam o ora.
4. In final umplem cupe sau jumatati de pepene cu salata, ne instalam pe o terasa si visam la un concediu in Grecia in timp ce ne vitaminizam cu fructele de sezon…

Un comentariu: