joi, octombrie 13, 2011

Briose ciocolatii cu merisoare

 

Am pregatit bab-gulyas pentru prieteni, dar ce sens avea daca nu era pus pe masa la final si un desert! M-am tot gandit si consfatuit cu jumatatea, apoi am trecut la chestii mai drastice, ca de exemplu “sapatul” prin cutiile cu condimente de prin concedii sau adunate cu diverse ocazii si am ajuns la concluzia ca niste briose maronii cu ceva acrisor si glazura de zahar ar fi minunate! Am mai experimentat eu briose dar cred ca de data asta am nimerit o combinatie optima! Au fost pufoase, nu foarte dulci (la asta a compensat glazura) si cu o surpriza acrisoara in continut.

Din cantitatile astea obtineti, ca de obicei, 24 de briose, adica doua tavi:

1 pachet de unt – 200 gr
1 ¼ cani zahar alb
3 pliculete zahar vanilat
2 oua
2 ½ cani faina
5 linguri cacao
330 ml iaurt slab
1 plic praf de copt
100 gr merisoare / cranberries deshidratate (gasiti la Kaufflanduri)
1 pachet glazura de zahar cu aroma de punch de la Dr. Oetker
 

1. Pentru inceput, frecam bine de tot untul cu zaharul si vanilia.
2. Adaugam pe rand cate un ou si il incorporam bine, sa avem o crema pufoasa.
3. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cernem 1/3 din cantitate peste unt. Il amestecam bine apoi adaugam ½ din iaurt.
4. Continuam cu 1/3 din faina, inca ½ din iaurt si terminam cu 1/3 de ingrediente uscate.
5. Incalzim cuptorul la 180-190 grade Celsius si asezam hartiute de briose in cupele tavii.
6. Pudram merisoarele cu putina faina, scuturam excesul si le adaugam in compozitia de briose.
7. Nu mai ramane decat sa portionam aluatul in forme si sa dam tava la cuptor pentru 35 de minute.
8. Cand toate briosele s-au racit, pregatim glazura Dr. Oetker cu 3-4 lingurite de apa rece, stropim briosele si le mai decoram cu ce apucam. Eu am folosit bobite de catina si jumatati de merisoare. Eu zic ca au fost delicioase! 
 

Avem insa de facut un comentariu legat de pachetul de Cranberries: in romaneste le-au tradus merioare, insa noi am fost de parere ca era vorba de “corne”, fructele acelea cu sambure mare si lunguiete (cel putin asa aratau), in nici un caz de merisoarele de padure, acele bobite mici si rosii asemanatoare cu afinele… am ramas usor nedumerita de traducerea folosita de producator… oricum… in briose au fost grozave, oricare din doua ar fi fost :).
 

3 comentarii:

  1. deja mi s-a facut pofta si o mare foame....la asta am putea adauga si putina veselie deci te astept pe bancuri-unusiunu.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu doar arata, chiar sunt! Incearca-le! :)))

    RăspundețiȘtergere