duminică, noiembrie 06, 2011

Pere umplute la cuptor in stil Anna Olson

 
Reteta asta e un desert grozav, dar numai daca aveti rabdare sa se raceasca. Bucataria va mirosi a scortisoara si va va introduce in atmosfera sarbatorilor ce se apropie, mai ca veti cere si un vin fiert langa. Mie mi-au placut mai mult perele astea a doua zi, incalzite doar putin la microunde. Sunt o gustare delicioasa, desi unora dintre invitati li s-a parut umplutura usor seaca. A doua zi, cand untul s-a impregnat mai bine, au fost mult mai bune. Oricum, eu ma declar o fana a perelor Anna Olson si abia astept sa mai incerc si alte retete “Fresh”.

Pt 6 pere potrivite:

1 cana fulgi de ovaz
1/3 cana zahar brun
¼ cana migdale tocate
1/2 lingurita scortisoara
½ cana unt topit
Stafide, daca mai doriti
Miere pentru stropit perele la sfarsit
Eu am plusat cu 12 linguri de sirop de artar, si am avut dreptate sa o fac


1. Amestecam intr-un bol fulgii de ovaz cu zaharul, migdalele tocate, scortisoara, si eventual stafidele.
2. Topim untul.
3. Taiem pe lungime pere in doua, fara sa le curatam de coaja. Secretul e sa nu fie pere nici prea coapte, nici prea verzi. Daca nu sunt coapte deloc, se fac in prea mult timp, daca sunt din contra, prea coapte, vor deveni piure in cuptor. Dupa ce le-am taiat, le scobim semintele, sa avem loc de umplutura.
4. Fiecare jumatate de para o ungem cu unt topit.
5. Restul de unt topit il punem peste amestecul de fulgi de ovaz, amestecam bine, apoi cu o lingurita umplem perele. Le asezam pe o hartie de copt, dupa care le dam la cuptorul infierbantat la 190 de grade Celsius timp de 25-35 de minute, in functie de pere. Sa nu fie prea moi.
6. In ultimele 5 minute le-am stropit pe fiecare cu o lingura de sirop de artar si au fost minunate! Cand sunt gata, inainte de servire, stropiti-le cu putina miere, asa, cat sa capete luciu. Daca va plac chestiile proaspete si de sezon, asta va fi desertul penru voi!

Si cu asta, am cam incheiat pauza de la cele 121 de retete europene si speram sa mai avem ceva voturi pentru autoarele mele preferate. Nu de alta, dar mai e in joc un desert :). Va sarut!

2 comentarii: