marți, ianuarie 03, 2012

Bulete de cascaval

 
Buletele astea de cas le stiu de cativa ani buni si nu dau niciodata gres! Pot sa spun cu mandrie ca au fost consumate in totalitate la mai toate petrecerile noastre, fiind unul din aperitivele preferate de barbatul casei. Cred ca le apreciaza mai ales pentru truda cu care le invarte el in baia de ulei, pentru efortul depus in ducerea la bun sfarsit a unui task culinar alaturi de mine, asta mai ales daca se lasa cu scantei cand stresul pregatirilor ma ajunge din urma.

Va ies un castron generos din urmatoarele:

5 albusuri
300 g cas
2 linguri faina
2 linguri gris
Mult ulei (recomand o baie de ulei in ceaun)

1. Razalim fin casul (sa nu fie unul sec!).
2. Batem spuma albusurile, cat mai tare, apoi le adaugam peste cas.
3. Amestecam cele doua ingrediente, apoi adaugam faina si grisul, si omogenizam cat mai bine compozitia. Va fi moale, lipicioasa, dar nu e cazul sa ne panicam.
4. Cand uleiul e fierbinte, la foc moderat, incepem sa formam bilute in palme si le asezam in ulei, dar nu de la inaltime, altfel se si deformeaza, plus ne mai stropim cu ulei incins. Daca nu e fierbinte uleiul, se vor lipi sau chiar imprastia in momentul in care incercati sa le dati un imbold cu o paleta. Se vor ridica apoi la suprafata cu putin ajutor de la voi, dupa care nu trebuie decat sa le rotiti cu paleta pe toate partile. Cand sunt rumene, le scoateti pe un prosop de hartie sa indepartati surplusul de ulei si gata! Daca le stropiti cu smantana, le-ati transformat intr-un fel de mancare delicios, altfel raman un aperitiv gustos ce se va consuma rapid la orice petrecere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu