duminică, ianuarie 29, 2012

Cartofi in glazura aromata


 
Propun azi doua mancaruri de vremuri reci: cartofii astia glazurati, aromati si fierbinti, proaspat scosi din cuptor sa mai ridice temperaturile in cadere libera ce ne asteapta in zilele urmatoare, apoi o salata, preferata mea langa o cana de ceai aburind de menta. Prima a fost incercata si aprobata cu pofta de mama, a doua ii apartine, usor imbunatatita. Cartofii astia noi i-am avut in farfurii langa o portie condimentata de mititei, asa ca asta banuiesc ca nu ar fi o idee rea pentru pranzul vostru de maine. Nu e mult de lucru cu ei, cat ii curatati si taiati, in rest mai ca se fac singuri! La 6 cartofi mari va mai trebuie:

4 linguri ulei vegetal
1 lingura buna de boia
1 lingurita si un pic de miere (mama a fost reticenta la asta, insa s-a declarat totalmente incantatat!)
2 lingurite sare
1 lingurita praf de usturoi
½ lingurita piper negru
½ lingurita nucsoara praf
2 lingurite ierburi de Provence

 
1. Curatati si taiati in bucati mai generoase cartofii pentru viitoarea garnitura.
2. Intr-un castron, amestecati restul de ingrediente, grija mare sa dizolvati bine mierea.
3. Turnati sosul obtinut intr-o punga, apoi adaugati cartofii si “masati-i” bine, sa se imbrace cu sos pe toate partile.
4. Rasturnam cartofiorii intr-o tava pe hartie de copt si ii coacem cam 50 de minute la 180-185 de grade Celsius. Grija mare, nu o sa va puteti abtine de la ei si inca sunt fierbinti!!!
 
Frig si iarna la Cluj, numai buna de cartofi fierbinti...




La fel si la Tarnita inghetata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu